Бившият адвокат на Тръмп Руди Джулиани се предава по обвинения в изборни измами

...
На 79-годишния мъж е направена снимка и са въведени лични
Коментари Харесай

На 79-годишния мъж е направена снимка и са въведени лични данни, преди да бъде освободен под гаранция, която беше определена на $150 000 (£118 000).

Прочетете повече: Републикански дебат – актуализации на живо

Това идва, след като окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис обвини Джулиани, Тръмп и 17 други обвиняеми по-рано този месец за предполагаем заговор за намеса в изборните резултати в щата, който Джо Байдън спечели с малко.

Обвиняемите са изправени пред общо 41 обвинения. Всички те са обвинени в рекет, което предвижда наказание до 20 години затвор.

Окръжният прокурор Уилис каза, че се надява да получи дата за процеса през следващите шест месеца и планира да съди всички 19 заедно .

Джулиани е обвинен в правене на неверни изявления и привличане на фалшиви показания, заговор за създаване на фалшиви документи и искане от щатските законодатели да нарушат клетвата си, за да назначат алтернативен списък от про-Тръмп електори на избирателни колегии.

p>Изображение: Кадър на Джулиани

Прочетете още:
Тръмп може да приветства обвиненията, но съобвиняемите му може да се изкушат да „превърнат“
Какви са разследванията, пред които е изправен Доналд Тръмп?

Говорейки с репортери, след като беше арестуван, Джулиани каза: „За мен е голяма, много чест да участвам в това дело, защото това дело е борба за нашия начин на живот.

„Това обвинение е пародия. Това е атака не само срещу мен, не само срещу президента Тръмп, не само срещу хората в това обвинение, някои от които дори не познавам - това е атака срещу американския народ."

Тръмп също защити бившия си адвокат в социалната медийна платформа Truth Social в сряда, описвайки го като "най-великия кмет в историята на Ню Йорк". .

„Изборите бяха фалшифицирани и откраднати. Колко тъжно за нашата страна“, добави Тръмп.

Други високопоставени обвиняеми също се предадоха на властите в сряда, включително адвокат Сидни Пауъл, който е обвинен в неверни изявления относно изборите в Джорджия и помага за организирането нарушаване на оборудването за гласуване в селския окръг Кофи.

Тръмп, който остава фаворит за номинацията на Републиканската партия през 2024 г., трябва да се предаде в затвора в четвъртък. Гаранцията му е определена на 200 000 долара (£157 000).

Това е четвъртият набор от обвинения на Тръмп срещу него от април, когато той стана първият бивш президент в историята на САЩ, изправен пред обвинение.

Те включват обвинения, които той е поддържал документи за национална сигурност в дома му във Флорида, когато напусна поста.

Републиканецът отрича всички обвинения и казва, че са политически мотивирани.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР