Бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, Майкъл Коен

Бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, Майкъл Коен ...

Майкъл Коен, бивш адвокат на Доналд Тръмп, се върна в Демократическата партия.


Бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, Майкъл Коен за втори път стана член на Демократическата партия, съобщи АП.

Адвокатът на Коен Лени Дейвис написа в Тwitter, че клиентът му от републиканец е станал отново демократ. Според Дейвис с действията си Коен цели да се дистанцира от ценностите на сегашното републиканско правителство. "Днес Майкъл Коен се завръща в Демократическата партия. Още една стъпка от пътуването му, което започна, след като той постави семейството си и страната си на първо място", отбеляза Дейвис в публикацията си в Тwitter.

Коен в продължение на години бе член на Демократическата партия, докато не стана републиканец през март миналата година, припомня АП. Той бе и заместник-председател на Републиканската партия по финансите, но се оттегли от поста тази година след започналото срещу него разследване за укриване на данъци, нарушаване на правилата на финансиране на предизборна кампания, машинации в банковата сфера и предоставяне на неверни данни на финансовите власти на САЩ.

През август Коен се призна за виновен по осем обвинения. Освен това той заяви, че Доналд Тръмп му е наредил да плати преди изборите през 2016 г. на порноактрисата Сторми Даниълс и на бившата моделка на "Плейбой" Карън Макдугъл с цел да купи мълчанието им за предполагаемите им афери с Тръмп. Присъдата на Коен ще бъде обявена през декември

Източник: novini.bg