Бившият административен директор на Пирин Велислав Елезов излезе с дълъг

...
Бившият административен директор на Пирин Велислав Елезов излезе с дълъг
Коментари Харесай

Бивш шеф в Пирин с интересни разкрития за случващото се в клуба

Бившият административен шеф на Пирин Велислав Елезов излезе с дълъг пост в обществените мрежи, в който разкри доста детайлности от " кухнята " на клуба, откакто Пол Белогур се отхвърли от финансирането му и акциите бяха дарени на Община Благоевград.

Ето какво написа Елезов без редакторска интервенция:

Уважаеми другари,

Уважаеми почитатели на Пирин,

С огромна тъга и страдание изгледах видеоматериалите от провелата се среща сред " Ръководството " на Пирин и последователите, която се състоя в петък. До този миг си мълчах с единствената мисъл, да не би някое мое деяние или непремерена дума да окаже отрицателно въздействие върху тим и чиновници, само че това което ми чуха ушите и видяха очите беше просто покъртително и ме принуждава да не остана безразличен.

По създание, в изказано непосредствено обвиняване, бях посочен като основен провинен в две посоки - Пирин да не получи лиценз и не случилата се договорка с евентуалните нови притежатели.
 Феновете на Пирин са обезпокоени за бъдещето на клуба
Феновете на Пирин са обезпокоени за бъдещето на клуба

" Благоевград е прочут с два Пирин-а - футболният тим и ансамбъла и общината би трябвало по всякакъв начин да се бори за тях "

По първото. На Пирин не е отхвърлен лиценз към днешна дата. Напротив, направил съм всичко по силите си, даже повече, това да се случи и всяко обратно изказване е откровена неистина. Финансовото лицензиране на клуба беше финализирано от мен и счетоводния състав. Нямаше по какъв начин то да бъде оставено в ръцете на новото " управление ".

Не по друга причина, а просто тъй като тези хора изпитват под паника смут от понятия като Бруто, Нето, Данък добавена стойност, Приход, Разход, Одит, Отчет, Ведомост или какъвто и да е различен финансов термин, още повече в случай че им е показан в екселска таблица или някакъв различен по-сложен формат, леле майко в случай че пък е в архивен файл. Боже господи, в случай че би трябвало да се качи в електронна платформа. Че и на британски, в страницата на УЕФА. Тежък развой. Нямаше да им е по силите и макар че бях отхвърлен на 24.03 го довърших, просто тъй като бях наясно, че тежката им непросветеност ще похаби големите старания на доста други хора.
 Ботев (Пловдив) си хареса още един състезател на Пирин (Благоевград)
Ботев (Пловдив) си хареса още един състезател на Пирин (Благоевград)

" Канарчетата " са се насочили към нападателя Данило Кондраков

Административното лицензиране стартира при започване на февруари. За страдание съответства с волеизявлението на някогашния притежател, че напуща клуба. В тежък финансов миг, с незаети лицензионно изискуеми работни позиции, които в тази обстановка нямаше по какъв начин да бъдат запълнени (нови длъжности, хора на заплата в догадка на безпаричие ). Със отговорности към главен контрагент ( полиция и защита ), който отхвърли да разпише нов контракт. С евентуална неточно подадена информация като настоящи положения, благосъстоятелност на клуба и така нататък

Тежка неистина, преминаваща в патология е, че аз като изпълнителен шеф не съм вдигал телефон на БФС. Напротив. В близо 19 години стаж имам 12 лицензионни процедури, персонално водени от мен и с който и да е фактор в БФС съм имал постоянно перфекта и точна връзка без да ми се постанова да " вървя в София и да си употребявам контактите ". И, уважаеми " сътрудници ", в 21 век, малко, дори никаква, публична връзка се води по телефон. Когато БФС има нещо да каже на клуба се води преписка. Основно по имейл, с какъвто някои от вас мисля и не разполагат, а и да разполагат, рядко употребяват.

Пирин ще получи лиценз в случай че е финансово безупречен. Към момента се дължат доста пари, които се дължаха и все още на взимане на акциите от община Благоевград. И до през днешния ден недоумявам, по какъв начин в Общински съвет никой не повдигна тематиката - какъв брой тъкмо са те, за какъв интервал от време и така нататък Твърденията, че не са имали задоволително информация, се меко казано смехотворни, още повече, че всичко е черно на бяло - има изходяща поща в която се пази всичко. Няма да ви изтъквам сумите. Има ги във ведомостите и докладите ( повикайте специалистите да ви ги разчетат, че да не объркате отново кое е НЕТО, кое БРУТО). Разполагате с тях от към този момент месец и половина.
 Чебрайлс Макрецкис се завръща в игра за Пирин
Чебрайлс Макрецкис се завръща в игра за Пирин

Янев обмисля рокади за значимия дуел с Арда

Апропо, да вметна, че моето премахване бе оповестено на 15.03. Общото заседание трябваше да се организира на 24.03 в 10:00 на стадион " Христо Ботев ". Такова не се състоя. Някъде на коленце, при адвокати, протоколите бяха написани и отстраняването ми финализирано. Последният ми ден на стадиона беше 27.03. В тези 14 дни, никой, но безусловно никой не пристигна до стадиона, до офисите, до счетоводството, да се поинтересува какво би трябвало да се прави, да прехвърлим информация, да разясняваме най-належащите проблеми. Всяка противоположна теза е неистина.

До тук по първото изказвания.

По второто.

Две минути, откакто някогашният притежател Пол Белогур ми съобщи изрично, че се отдръпва от финансиране на клуба, стартирахме диалози с всички вероятни контакти, за намирането на нов инвеститор/спонсор/собственик. Този развой действително започва от април 2022, само че в догадка продажба на клубни акции. Един по един, по крупните купувачи тогава се отказваха. В новата догадка -даряване на акции, диалозите към този момент се водеха относително по-лесно, още повече след геройските изяви на футболистите, треньорите и целия персонален състав в клуба, хора, които към 01.03 не бяха взимали заплати от декември месец, само че се раздаваха с цяло сърце и душа. Шапки долу на всички.

Разговаряхме с десетки заинтригувани. Основно чужденци. Десетки среднощни диалози, гледане на юридическа конструкция, финансови салда, увещание какъв голям капацитет има обичаният клуб.

Първите и най-професионално подхождащи ( а и най-бързо реагирали ) към тематиката бяха господата Ернан Банато и неговият сътрудник Данило Монти. В тяхно лице видяхме безспорни експерти с ясна концепция и цел, по какъв начин да развият клуба като бизнес и бързо да достигнем по този начин бленуваната самоиздръжка. Разговорите с тях стартираха на фаза, когато клубът не беше още общинска благосъстоятелност.

Сериозността на хората бе афиширана на общинска сесия. На всички участници бе ясно, че стане ли клубът общинска благосъстоятелност, договорката ще стане по-трудно реализуема. Призовах акциите да не се взимат от общината. Да не се бърза. Все още ме гняв, че не послушах Станислав Манолев, който беше подготвен да ги вземе, единствено с цел да ги държи до момента в който хората дойдат. Но нейсе, в последна сметка, действителността е такава, че стадион, база, инфраструктура е на Община Благоевград. Естествено, че тя би трябвало да реши.
 Ето за какво пропадна договорката за Пирин
Ето за какво пропадна договорката за Пирин

Клубът е в сложен интервал

Междувременно, водейки диалозите с няколко вложителя, в частен диалог ми беше декларирано, че би трябвало да бъда отхвърлен от поста изпълнителен шеф тъй като имало " настроения против мен " в ОБС Благоевград, където персонално познавам тъкмо трима индивида. За да ме " запазят ". Пак да си остана в клуба. Отлично, съгласих се незабавно, единствено и единствено всичко да върви обикновено.

В последна сметка, най-настоятелни с действителни дейности бяха гореспоменатите хора от Аржентина, които се подвигнаха от 12 000 км. и в последна сметка акостираха в Благоевград тъкмо в деня на моето премахване. За което знаеха авансово и дори молиха персонално да не се прави, най-малко до момента в който се или не се случи прехвърлянето на акциите.

Още с идването им, започнаха да се случват странни неща. На същия ден, те бяха признати от кмета - къса 5 минутна среща. Работната, сериозна среща, бе планувана за ТРИ дни по-късно. В рамките на тези 72 час, с очите си видях и ушите си чух, че моето наличие единствено ще неодобрява възможен положителен излаз. Знаейки, че все още това е единствения вид за избавление на клуба, което бе доказано от всички неведнъж, взех решение да се отдръпна тотално от протичащото се, с цел да не би в действителност " тези отрицателни настроения " да попречат на евентуална договорка. А и нямах морално право да повеждам към този момент каквито и да е диалози. От 24.03 не изпълнявах каквато и да е функционалност в клуба. Останах разполагаем на евентуалните вложители, само че персонално за себе си бях взел решение да не работя повече в клуба, най-малко не, до момента в който в него са назначени болно амбициозни, гарнирани с тотална непросветеност, човеци.

В продължение на една седмица, аржентинците бяха размотавани, развеждани по срещи, разпитвани и даже унижавани по метод, който тотално ме озадачи, не за друго, а че не си потеглиха още на третия ден. В последна сметка, стана обществено притежание, че са тук, кои са и какво желаят. Тук се роди най-големият парадокс - гласоподаване на точка - предложение, подадено за сесия на ОБС. Те я чакаха с неспокойствие, защото бяха осведомени, че с нея ще се започва прехвърлянето на акциите, въз основа на основно съглашение, което по-късно да се завърши с съответни анекси.

В деня, в който си бяха стиснали ръцете с общинското управление, разбрали се по какъв начин да действат бяхме дружно и по безспорна случайност, чиновник в общината ми изпрати копие от предлагането, което трябваше да им преведа мигновено. Рядко се виждат толкоз възмутени и огорчени хора. Никъде, както се твърди, в предлагането не фигурираше предоставяне на акциите незабавно и на момента. Първо - заем от един милион, безлихвен, и вероятно след 05.05, можело да се гласоподава да се дадат акциите на тях. Нещо което те изрично обявиха, че не е обсъждано.
 Украинец от Пирин може да смени клубната си принадлежност
Украинец от Пирин може да смени клубната си принадлежност

Кондраков е наблюдаван от водещите отбори у нас

Още повече, те не са компания за бързи заеми въпреки всичко. Тук оставам на страна и чутото на тази сесия, какво вършим, в случай че би трябвало да се връща този заем, на което бе отговорено " Фалираме сдружението и ще имат да взимат ". Майко блага. Въпреки възмущението от по този начин създалата се обстановка, те към момента не се отказваха, а влязоха Вабанк. Този път си желаеха непосредствено целия клуб. И ОФК и ФК, и всичко. Отговорът и последвалите пояснения към този момент ги знаете. Административна спънка.

От тогава насам по всякакъв начин се пробва да се втълпи на обществеността, че това са измамници, че желаят да играят " черно тото ", а последният безусловно тежък аргумент - ще докарат 5 маймуни и " какво вършим ". Това е низост.

И тук да кажа нещо за оня безспорен безкнижник и пригласящите му, който разгласи обществено, че договарянията са водени неточно и не трябвало да се водят единствено от мен. Аз договаряния не съм водил. Подал съм информацията за клуба, от- до, хората харесаха това, което видяха и пристигнаха. Функционалната импотентност на сходни инцидентни " калинки ", в последна сметка ги отблъсна.

Завършвам единствено с един откъс от това видео, което за жалост изгледах. " Вие какво желаете, тия да дойдат и да докарат пет маймуни ли? "

Задължителна оставка от всички управителни позиции, които заема сходен човек, в който и да е футболен клуб още повече институция като ФК Пирин Благоевград.

П.П. Успех на момчетата в съблекалнята, с които по този начин и не си взех сбогом, а съумяха да ме завоюват за цялостен живот. Успех и на треньорския щаб, на който няма да е по никакъв начин елементарно. В понеделник всички на мач и цялостна поддръжка за тях, тъй като спортното избавление е доста близко. За другото към този момент дават отговор безкнижните. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР