Бившите районни кметове на столичните райони Изгрев Цветомир Жеков и

...
Бившите районни кметове на столичните райони Изгрев Цветомир Жеков и
Коментари Харесай

”Спаси София”:ГЕРБ слага провалили се районни кметове за шефове на общински фирми

Бившите районни кметове на столичните региони ”Изгрев ” Цветомир Жеков и на ”Студентски ” Димитър Дилчев са препоръчани за членове на съвета на шефовете на две от най-скандалните общински сдружения - ”Чистота Искър ” и ”Центъра за градска подвижност ” (ЦГМ).
За това предупрждава гражданското съдружие " Спаси София ". Ето какво оповестиха:

" Обновеният " екип на госпожа Фандъкова наподобява по този начин: ГЕРБ предлага някогашните районни кметове на Студентски град и Изгрев да станат краткотрайни шефове на ЦГМ и Чистота Искър! Хората, които преди месец изгубиха доверието на софиянци и си потеглиха от кметствата, през днешния ден се оферират за шефове на две от най-скандалните общински сдружения. Нещо повече, те не се оправиха с презастрояването и проблемите в регионите си, само че се чака да се оправят с сдружения, през които минават големи средства и са знак на корупция и източване!? Партията-майка сполучливо трудоустроява своите хора.

Г-жо Йорданка Фандъкова, по този начин ли наподобява новият ви екип? Така ли разбирате транспарантното ръководство – изгонените кметове ще ги вършиме шефове навръх сдруженията станали знак за неяснота, корупция и източване? Чудим се дали става въпрос просто за недомислица или тук задачата е да се опазят някакви финансови ползи? Питаме и вас за мнение - софийските данъкоплатци, които в последна сметка ще платим за решенията на това ръководство?

" Спаси София ", Facebook

Припомняме, че през лятото стана ясно, че " Чистота Искър " се източва с контракти за наем на техника, превъзлагане на работа, предоставена й непосредствено от общината без конкурс, заплащания за фиктивно осъществени услуги, наемане на мъртви души и други нарушеня. От Българска социалистическа партия изнесоха данни, че сдружение " Грийн партнърс ", благосъстоятелност на Румен Гайтански, получава посредством такива контракти за наемане на техника съвсем цялата сума, която общината дава на сдружението за поддръжката на регионите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР