Бившите приятели от времето на Ку-ку и Каналето, а впоследствие

...
Бившите приятели от времето на Ку-ку и Каналето, а впоследствие
Коментари Харесай

Защо Камен Воденичаров се върна при Слави?

Бившите другари от времето на Ку-ку и Каналето, а след това - врагове - Слави Трифонов и Камен Воденичаров, се събират в новата телевизия на Дългия " Седем осми ", видя HotArena .

Воденичаров, който години наред не си говореше с Трифонов, ще е водещ на " Вечерта на Ку-ку Бенд " , която ще се излъчва всяка сряда. Двамата бяха водещите лица на студентското предаване Ку-ку, а по-късно и на Каналето. По-късно обаче пътищата им се разделиха, а с част от екипа Слави сътвори Хъшове. 

Камен пък остана в Българска национална телевизия с " Шоуто на Канала ", където си партнираше с различен, напуснал Слави - Тончо Токмакчиев. Когато Каналето се разпадна ненадейно през 1998 година, плъзнаха всевъзможни версии и догадки за раздялата. Една от най-пикантните спекулации е, че ябълката на раздора е междуличностна кавга, която зародила, откакто Камен изискал да предложения Мариус Куркински в Каналето. Слави отсякъл, че няма да изтърпи на едно място двама души, над чиято половост виси голяма въпросителна. 

По всеобщо мнение като провинен за раздялата е посочен Трифонов . Тогава гологлавият водещ се стреми всячески да поддържа самичък имиджа си на неприятно момче. На задната гума на джипа му е изписано: " Добрите момчета отиват в Рая, неприятните - където си изискат ". Оттогава се държи високомерно, прави се на недосегаем, опакова се като националист, който ненавижда хомосексуалните. Държи се като човек, на който всичко е разрешено. Движи се с защита и гради имидж на специфичен и недосегаем.

Тогава е непосредствен с хората на Мултигруп, с които вечеря в елитни заведения за хранене . И до момента се приказва по какъв начин на една Нова година целият състав на Каналето свири и пее на босовете на скандалната формация в личния й хотел във Варна. Там са всички, само че без Камен. За разлика от Слави, той постоянно е бил артистичен, занимателен, държи се естествено и е лице на градските хора.

В зората на демокрацията, дружно с Дим Дуков, е притежател на " Спартакус ". Когато Каналето се разпада, единствената жена в предаването е Марта Вачкова. Още преди този момент, в пика на славата си, Влади Въргала напуща шоуто. Приблизително по същото време от Каналето е изключен и Август Попов. Малко по-късно се отделя и надареният Васил Василев-Зуека. 

Анализатори от това време считат, че в основата на разпада на шоуто стоят кардиналните разлики сред Слави и сътрудниците му по какъв начин се прави шоу . Напусналите шоуто роптаят, че се прави продукция за ширпотреба, до момента в който за Трифонов няма морални задръжки по какъв начин се вършат пари. В книгата " За срърчането ", която е биография на Слави, написана с Любен Дилов-син, се твърди, че в края на 1997 година, в предаването се обрисуват два лагера - единият на актьорите към Камен Во, които са изтощени от водене на публични борби и им се желае да се развиват само по логиката на театъра - колкото се може по-малко публични и политически задължения. 

Втората наклонност от все по този начин правилните на главното си схващане за антиконформистко публично държание сценаристи, поддържани от Слави Трифонов, Стефан Рядков и Любен Дилов-син. В книгата се твърди, че в навечерието на подписването на нов контракт с Българска национална телевизия за 1998 година, Виденичаров направил опит да го подпише не от името на компания " ТриВоДи ", в която е съучастник във Слави и Дилов, а от името на " Камен Во " - еднолично сдружение, което държи регистрацията на марката Каналето, макар, че тя е групово творчество от времето на Ку-ку. Последвалият скандал довел до окончателното раздробяване на екипа. 

В следствие Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев водеха дълго време " Шоуто на Канала " по Българска национална телевизия. След като шоуто падна от ефира, Камен заложи на частни театрални планове. Тончо продължи да се занимава с бизнеса си с развъждане на рози и даже се включи в локалните избори като лидер на листата за общински съветници от Партия на зелените. 

След явно нелек размисъл, Воденичаров одобри офертата на Трифонов да стане водещ в новата му телевизия . Дългия неистово се нуждае от знакови лица, с цел да провокира интерес към малкия екран си, която ще би трябвало да търси място на неголемия и много претъпкан медиен пазар. Камен пък очевидно е решил, че мъчно ще си подсигурява финансова непоклатимост със спорадични арт задължения и е по-добре да заложи на бизнес нюха на Слави. Някогашните им кардинални разлики и обиди са заметени под килима в името на оцеляването, написа Галерия. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР