Бившите предприятия на чешкия министър-председател Андрей Бабиш няма да получават

...
Бившите предприятия на чешкия министър-председател Андрей Бабиш няма да получават
Коментари Харесай

Чешко министерство временно спира субсидии за бившата компания на Бабиш

Бившите предприятия на чешкия министър-председател Андрей Бабиш няма да получават селскостопански дотации, до момента в който не завърши следствието на Европейския съюз за вероятен спор на ползи. Решението заяви министърът на селското стопанство Мирослав Томан, заяви ДПА.

Бабиш е подложен на напън от разрастващи се митинги с настоявания да подаде оставка, отбелязвах Ройтерс.

Решението за краткотрайно прекъсване на обвързваните със селското стопанство дотации за развиване, само че не на директните заплащания, получавани от всички фермери, акцентира заплахата, пред която е изправен министър председателят милиардер, откакто построената от него компания е застрашена от обвинявания в спор на ползи.

Бабиш трансферира своя конгломерат " Агроферт ", включващ над 250 предприятия, в доверителни фондове, преди да стане министър-председател през 2017 година

Миналата седмица в общественото пространство изтекоха заключенията от осъществена от Европейската комисия предварителна инспекция за вероятни спорове на ползи. Според направената оценка Бабиш е траял да бъде в спор на ползи по отношение на европейските дотации, макар че е направил прекачване в доверителни фондове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР