Бившите главни прокурори Никола Филчев и Борис Велчев демонстрираха в

...
Бившите главни прокурори Никола Филчев и Борис Велчев демонстрираха в
Коментари Харесай

Бившите главни прокурори Никола Филчев и Борис Велчев си разменят грозни обиди в медиите

Бившите основни прокурори Никола Филчев и Борис Велчев демонстрираха в медиите мощна нетърпимост един към различен. Недолюбването им стана явно от противен спор, който намира все по-широка публичност в медиите.
Всичко стартира от слух, че актуалният ръководител на Конституционния съд Борис Велчев има планове да опита да се завърне на поста основен прокурор след края на мандата на Сотир Цацаров. Потърсен за коментар от уеб страницата " Пик ", Филчев изяснява, че законът не разрешава сходно деяние. В изявлението Филчев насочва персонални нападки на тематика " полова ориентировка " към Велчев, като неведнъж го назовава „ п*д*р*стчето “. Малко по-късно Велчев отвръща с обвинявания към предшественика си, който съгласно него изпитва " непрекъснат смут от вероятното отмъщение за всички осъществени в предишното мерзости ".

Интервюто с Филчев е оповестен със заглавие: „ БОМБА В ПИК! Никола Филчев изригна: По Конституция не може п*д*р*стчето Борис Велчев още веднъж да се кандидатира за основен прокурор. Мога да ви посоча и любовника му от Доспат “. Последвалия коментар на Борис Велчев е оповестен в правните уеб сайтове lex.bg и defakto.bg. Уточнено е, че Велчев дава отговор на Филчев с писмо до в. „ 24 часа “, което, заради безпрецедентността му е препечатано буквално. Ето целият текст на писмото:

„ Нямах желание да върша изказвания във връзка медийни изяви на Никола Филчев, само че те прекомерно зачестиха и изискват реакция. Изобщо, възпитанието пречи. Тези, които го нямат, са доста по-свободни. Доскоро не можех да си показва, по какъв начин в една цивилизована страна двама някогашни основни прокурори се разменят обидни реплики през медиите, само че всичко си има граници, даже и моето образование.

Видимо медиите доста обичат Филчев. Това е особена уязвимост към жанра „ фрийк шоу “.

Никола Филчев се пробва да ме обиди, само че може да провокира у мен единствено страдание. Съжаление за това, което приказва, за това по какъв начин приказва, за това, че е бил основен прокурор.

„ Доблестното “ му сърце беше притихнало през времето на мандата ми на основен прокурор и той не пророни и дума по мой адрес от уюта на своя „ плод-зеленчук “. Нищо учудващо – Филчев постоянно е бил захласнат от боязън. Особен, психопатичен боязън, непрекъснат смут от вероятното отмъщение за всички осъществени в предишното мерзости. Постоянната битка с вътрешните бесове несъмнено извънредно износва душeвността. Както и броенето на дългите дни до приключването на отминалост, която продължава да бъде надалеч.

Страхът му от тези, които са власт, води до унизително раболепство, видно и от последните му изявленията. Омразата му към тези, от които се е страхувал, само че от които към този момент не го е боязън, е патологична. Вероятно психиатрите си имат дума за сходни положения.

Да бъда упрекван за разрушени човешки ориси тъкмо от Никола Филчев в неговите предишни медийни изяви е цинизъм. Впрочем, въпреки и след време, аз се извиних на министър Николай Цонев. Чудя се, на какъв брой хора Филчев се е извинил. Искам да кажа, от живите. Нямам поради нито Николай Колев, нито който и да било различен от умрелите.

Скоро разбрах, че аз нося виновност и за смяната в Наказателен кодекс през 2001 година за необезпечените заеми. Само дето нямам концепция по какъв начин. Очевидно връзката със здравия разсъдък изтънява напълно.

Дори и плачът му по комунизма наподобява смешен, когато си спомним, по какъв начин от трибуната на Народното събрание с жар твърдеше, че „ нарушителите са в лявата страна на тази зала “. Разбира се, под одобрителния взор на своя тогавашен Командир, към който също след това разви патологична ненавист. Естествено, откакто последният падна от власт.

Престоят в „ плод-зеленчука “ евентуално е имал за цел да забравим Никола Филчев и той в този момент да се показа като нов човек, който може да ни учи на морал. Трудно ще го забравим. А другото си е работа на медиите – дано му дават естрада. Както към този момент споделих, обичат си го. Фрийк шоу.

А другояче, най-малко за едно е прав. Нито един някогашен основен прокурор няма конституционното право да повтори мандат. Нито в миналото сходна мисъл ми е хрумвала.

Нямам желание да диспутирам с Никола Филчев. Повече няма да го разясня. По хигиенични съображения. А и не съм психиатър. Е, в случай че някой ден възпитанието ме напусне дефинитивно и реша да направя коментар по „ целия конспект “ на Филчев. “

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР