Бившите британски премиери Тони Блеър и Джон Мейджър разкритикуваха настоящия

...
Бившите британски премиери Тони Блеър и Джон Мейджър разкритикуваха настоящия
Коментари Харесай

Двама бивши британски премиери критикуват плана на Борис Джонсън за Брекзит

Бившите английски министър председатели Тони Блеър и Джон Мейджър разкритикуваха сегашния министър-председател Борис Джонсън поради напъните му да прекрои елементи от съглашението за излизане от Европейския съюз (ЕС), което държавното управление му контракти с Брюксел, оповестява Bloomberg.

Блеър, някогашен министър-председател от редиците на Лейбъристката партия, и неговият предходник от Консервативната партия – Джон Мейджър обявиха, че напъните на Джонсън да анулира елементи от съглашението, отнасящи се до Северна Ирландия, съставляват опасност за мира и доверието в Обединеното кралство в международен мащаб. Маневрата на Джонсън е " шокираща " и " нарушава " съглашението от Разпети петък, довело до повече от две десетилетия мир в Северна Ирландия, пишат двамата в взаимно мнение, оповестено в Sunday Times.

„ Това повдига въпроси, които надалеч надвишават въздействието върху Ирландия, мирния развой и договарянията за комерсиална договорка – които са значими. Решението на Джонсън слага под въпрос самата честност на нацията ни “, показват Блеър и Мейджър.

Европейски Съюз предизвести, че английският проект ще заплаши напъните за сключване на обхватно комерсиално съглашение сред двете страни. Паундът разшири загубите си, като отписва 1,1% от цената си по отношение на $.

„ И двамата се противопоставихме на Brexit “, пишат Блеър и Мейджър, добавяйки: „ И двамата одобряваме, че в този момент това се случва. Но този метод на договаряния, посредством безразсъдно гонене на идеология и кавалерийски обстрел, представян за сериозна дипломация, е безконтролен, неправилен по принцип и рисков на процедура ".

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР