Бившите американски президенти Джими Картър, Джордж Буш, Барак Обама и

...
Бившите американски президенти Джими Картър, Джордж Буш, Барак Обама и
Коментари Харесай

Бивши американски президенти осъждат расовата дискриминация

Бившите американски президенти Джими Картър, Джордж Буш, Барак Обама и Бил Клинтън направиха изказвания, осъждащи расовата дискриминация в Съединените щати.
Според задгранични медии настоящият президент Доналд Тръмп неведнъж е осъждал убийството на афроамериканеца Джордж Флойд, само че съперниците го подлагат на критика, че не е споменавал расизма в Съединени американски щати.
Бившият президент Джими Картър съобщи, че би трябвало да се направи повече за решаването на въпроса за полицейската и правосъдната системи, които упражняват дискрпиминация на расова основа.
Картър, който беше президент от 1977 до 1981 година, осъди " аморални стопански разлики сред белите и черните ".
" Ние сме виновни за основаването на свят на мир и тъждество за себе си и бъдещите генерации ", сподели Картър.
Републиканският президент Джордж Буш също се изрече против расизма против чернокожите в Съединените щати.
" Фактът, че доста афроамериканци, изключително младите афроамериканци, са били унизени и застрашени, е драматичен крах ", сподели Буш.
Демократът Барак Обама, единственият някогашен афроамерикански президент, се обърна към обществеността няколко пъти след гибелта на Флойд.
Той сподели, че митингите са " същинска и законна фрустрация заради продължаващи с десетилетия несполучливи промени в полицейската процедура и по-широкатапрпавосъдно-наказателна система ".
" Широката поддръжка за митингите е знак за вяра, че има воля за смяна ", съобщи Обама в публикация, оповестена в понеделник на онлайн платформа.
Демократът Бил Клинтън назова гибелта на Флойд „ най-новата в поредност от нещастия и несправедливости и мъчително увещание, че нечия раса към момента дефинира по какъв начин някой се отнася с тях в съвсем всеки аспект на американския живот “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР