Бивши служители на обявена в несъстоятелност шивашка фирма чакат заплати

...
Бивши служители на обявена в несъстоятелност шивашка фирма чакат заплати
Коментари Харесай

Шивачки от фалирала фирма чакат заплати


Бивши чиновници на оповестена в неплатежоспособност шивашка компания чакат заплати с месеци. Над 40 шивачки окупираха тази заран централния офис на австрийската "Тренд Фешън " в Кричим. Там обаче не откриха никого.
Над 250 чиновници на предприятието в града и Раковски към този момент една година се борят да получат заработените възнагражденията си.„ Имаме да вземаме по три заплати, по към 1 500 лв.. И вярата към този момент стартира да се стопява. Моят мъж стартира работа, само че преди този момент бяхме затънали толкоз доста, че колкото да изплувахме, изясни пред Нова телевизия Христина, една от протестиращите шивачки.
Нейна колежка изясни, че няма представители на компанията, с които може да се срещнат и да беседват. Информация получават единствено от уеб страницата на Агенцията по вписванията. А вторият синдик на компанията още през февруари е подал молба за преустановяване на длъжността му заради финансови аргументи.
Няколко месеца откакто остават на улицата, някои от ощетените към този момент някогашни служителки на компанията са се записали в Бюрото по труда и получават обезщетение за безработица. Скоро срокът за приемането му изтича и те към този момент би трябвало да търсят нова работа, без да са получили заплатите.
Човекът, който е правил превоза на компанията пък би трябвало да получи 10 000 лв.. Возих ги без пари. Заведох дело, само че несъмнено ще пием по една студена вода, разяснява той.
Институциите към този момент са осведомени за казуса. От Национален осигурителен институт дадоха обещание напълно скоро той да бъде позволен и шивачките да си получат парите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР