Бивши следователи, натоварени с разследване на обвинения срещу британските въоръжени

...
Бивши следователи, натоварени с разследване на обвинения срещу британските въоръжени
Коментари Харесай

Британската армия е обвинена, че прикрива военни престъпления

Бивши следователи, натоварени с следствие на обвинявания против английските въоръжени сили за осъществени военни закононарушения, упрекнаха армията, че е прикрила убийства и изтезания на цивилни в Ирак и Афганистан. Това оповестиха през вчерашния ден в. " Таймс " и Би Би Си, съобщи Франс прес.

Британското министерство на защитата отхвърли тези обвинявания.

Двете медии са събрали показания от десетина някогашни членове на органи, натоварени със задачата да проверяват възможни случаи на нарушение на човешките права от страна на английската войска. Правителството постави завършек на тези следствия през 2017 година

Един от тях, представен от " Сънди таймс ", сподели, че е имало " възходящ напън от страна на министерството на защитата за затваряне на тези досиета допустимо по-скоро ".

В публикацията на " Сънди таймс " се оповестява за убийствата на три деца и един юноша в Афганистан през 2012 година от боец на специфичните сили, без да му бъдат повдигнати обвинявания. Съобщава се за принуждение против пандизчии през 2003 година в иракския град Басра, довели до гибелта на най-малко един човек.

Един от някогашните следователи сподели в изявление за предаването " Панорама ", което ще бъде излъчено довечера по Би Би Си, че министерството на защитата не е имало планове да повдига обвинявания на бойци, в случай че не е било извънредно належащо.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР