Бивши работници на „Химко“ излязоха на протест днес пред сградата

...
Бивши работници на „Химко“ излязоха на протест днес пред сградата
Коментари Харесай

Бивши работници от „Химко“: Искаме си парите, ще си търсим правата в Страсбург /снимки/

Бивши служащи на „ Химко “ излязоха на митинг през днешния ден пред постройката на правосъдната палата във Враца. Причината за безмълвното възмущение фактът, че макар постановеното правосъдно решение за погашение на забавени към този момент 17 години заплати и съществуване на средства за това, по сметките им не е преведен и лев.
На митинга се събраха към 50 някогашни служащи, които чакат пари от „ Химко “. Те бяха безапелационни, че повече не могат да чакат парите, които са изработили преди повече от 17 години. По думите на възрастните врачани, немалка част от сътрудниците им са умряли и не са могли да дочакат средствата. Хората бяха безапелационни, че в случай че в къси периоди не получат по сметките си сумите, които им се поставят, ще си търсят правата в Страсбург.
693 служащи и някогашни чиновници чакат пари от "Химко ", а компенсациите възлизат на 1 318 532 лв.. Дължимите суми са в сметката на синдика Росица Томова, само че без решението на магистратите от Върховен касационен съд тя няма правно съображение да разпредели сумите по сметките на някогашните служащи.
Причината е предявен неотдавна иск от някогашен чиновник на „ Химко “, който напуснал предприятието две години преди да бъде оповестено в неплатежоспособност. Тогава мъжът си извадил изпълнителен лист за сумите, които би трябвало да получи, само че на по-късен стадий не бил включен в груповия иск с другите служащи. 11 години по-късно служителят предявява желае за парите си, което е довело до закъснение на изплащането на дължимите суми на служащите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР