Бивши представители на изпълнителния комитет на ФИФА са получили 15

...
Бивши представители на изпълнителния комитет на ФИФА са получили 15
Коментари Харесай

Бивши шефове на ФИФА получили 15 млн. долара подкуп за сделки за телевизионни права

Бивши представители на изпълнителния комитет на ФИФА са получили 15 млн. $ рушвет около покупко-продажби за телевизионни права, оповестява " Ройтерс ", като се базира на информация от почналия в Ню Йорк правосъден развой за корупция в интернационалната футболна федерация.

Парите са били обезпечени от мексиканската Grupo Televisa и бразилската Globo, които желали да си обезпечат правата за лъчение на международните шампионати през 2026 и 2030 година

Бившият шеф на компанията за състезателен маркетинг Torneos y Competencias - Алехандро Бурсако, е свидетелствал пред федералния съд в Бруклин. Той разкрил елементи за това, че Televisa, Globo, а също и Fox Sports са били забъркани в корупционни покупко-продажби.

При първото си появяване пред съда Бурсако уточни, че неговата компания, дружно с Televisa и Globo, са платили рушвет на Хулио Умберто Грондона - някогашен член на изпълнителния комитет на ФИФА, който умря през 2014 година

От Fox Sports отхвърлиха да са забъркани, като показаха, че е имало партньорство сред Torneos y Competencias и Fox Pan American Sports, в което обаче мажоритарен притежател била частна компания. Затова и Fox Sports нямали действен надзор върху съдружието с Torneos y Competencias.

ФИФА изпадна в най-тежката рецесия в историята си, откакто през май 2015 година бяха осъществени арести на няколко високопоставени членове на интернационалната федерация и последваха обвинявания в корупция и пране на пари. Това докара до свалянето от власт на дългогодишния президент Сеп Блатер, който беше заменен от Джани Инфантино.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Трусовете във ФИФА (310)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР