Бивши полицейски кадри превземат Позитано 20, като биват назначавани начело

...
Бивши полицейски кадри превземат Позитано 20, като биват назначавани начело
Коментари Харесай

Бивши топченгета стават шефове в БСП

Бивши полицейски фрагменти завладяват " Позитано " 20, като биват назначавани отпред на основни отдели, оповестява " 24 часа ", като се базира на лични източници. Първата е шефката на отдел " Кадри " в соццентралата Ели Спасова, която е работила преди години първо в 4-о РПУ, по-късно е била краткотрайно изпълняващ длъжността началник в 6-о, а най-после и зам.-шеф в същото ръководство с сектор кадрова политика. После напуща системата.

Спасова е назначена в Българска социалистическа партия още в края на предходната година и съгласно осведомени е доста близка с Корнелия Нинова. Решението за попълването на администрацията в централата е на лидерката и не е належащо гласоподаване от Националния съвет.

Начело на деловодството на алената партия е различен изтъкнат полицейски кадър - Бисер Велков. През май 2015 година той е изтеглен от 9-о РПУ и назначен от тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова за началник на 6-о. Представен е пред чиновниците на ръководството персонално от тогавашния началник на Столична дирекция на вътрешните работи и сегашен министър Младен Маринов, който го разказва като " експерт с безупречна известност, квалифициран доста добре, виновен ". Пет месеца по-късно обаче той е изпратен в Перник.

Третото име е на Росен Стойнов, който щял да поеме " Човешки запаси ". Той е заемал същия пост в 4-о РПУ, само че през 2002 година, след интервенция от " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи е арестуван дружно със свои сътрудници поради рекет за такса успокоение на заведения. След това е оневинен от всички правосъдни инстанции. Другари обаче настояват, че не става дума за провинилото се ченге, а за различен кадър със същото име. Сегашният началник на отдела Петко Трендафилов е пред пенсия и е заречен да образова наследника си до Нова година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР