Бивши министри са водачи на листи в 29-и МИР- Хасково.

...
Бивши министри са водачи на листи в 29-и МИР- Хасково.
Коментари Харесай

Бивши министри са водачи на листи в Хасково

Бивши министри са водачи на листи в 29-и МИР- Хасково.

За следващ път отпред на коалиция " ГЕРБ-СДС " е Делян Добрев , който бе министър на стопанската система, енергетиката и туризма в първия кабинет на Бойко Борисов. Първи в листата на " Продължаваме промяната " /ПП/ е Асен Василев , който оглавяваше същото министерство по време на служебния кабинет на Марин Райков през 2013 година, и бе финансов министър в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев.

И двамата водачи на листи са ученици на Езиковата гимназия " Проф. доктор Асен Златаров " в Хасково и едновременно са пели в учебния хор " Лира ".

За място в 47-ото Народно заседание от осеммандатния район ще се борят 197 души, с един повече от предходния парламентарен избор, оповестиха от РИК.

Листите на партии и обединения обаче са 27 - с пет повече, в сравнение с изборите на 11 юли. Представителството на специалности обгръща необятен кръг, като акценти са частни предприемачи, професионални политици, адвокати, медици, чиновници.

В листата на " ГЕРБ-СДС " още веднъж е тиктокърът от Ивайловград Живко Спасов, който има над 240 000 почитатели в обществената мрежа и е събрал над 10 млн. лайкове на изявления. Най-младият претендент е роденият през 1999 година Тони Петров от " ИТН ", а най-възрастна е Теменуга Попова от " Български народен съюз " Нова народна власт " , която е 43-ти набор, допълниха от РИК.

От главните политически сили има няколко претенденти, приключили в чужбина - Делян Добрев /ГЕРБ-СДС/ с бакалавърска степен в Уеслианския университет в Мидълтаун, Кънектикът, Съединени американски щати. Асен Василев /ПП/ е приключил в Харвард, а подгласникът му Атанас Атанасов - " Уитман колидж " в американския щат Вашингтон. Водачът на листата на " Българска социалистическа партия за България ", зам. ръководителят на АБВ Владимир Маринов, е ученик на московския държавен институт за интернационалните връзки.

В последния миг рокада бе подхваната в листата на " Изправи се БГ! Ние идваме! " , като към този момент оповестеният лидер Татяна Дончева бе сменена с локалния кадър Николай Колев, съсобственик в печатарска компания в Хасково.

Както и в предходните два избора, отпред на листата на " Демократична България " е Катя Панева. Тя е следвана от ново лице - Дарина Пашова, международен и европейски първенец по спортна аеробика. Младежкият водач на Движение за права и свободи Сезгин Мехмед също води още веднъж " тима " на
Движението, по този начин е при " Българска социалистическа партия за България " с Владимир Маринов и при " ГЕРБ - Съюз на демократичните сили " с Делян Добрев. Урологът доцент Силви Петров също резервира лидерската позиция в листата на " ИТН ". Националният първенец по преференции от вота на 4 април с 13 655 гласа, ветеринарят доктор Георги Станков, още веднъж е на второ място в листата на " ГЕРБ-СДС ", както при предходните два избора за парламент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР