Бивши и настоящи военнослужещи от цялата страна от Специалните сили

...
Бивши и настоящи военнослужещи от цялата страна от Специалните сили
Коментари Харесай

Най-многолюдният протест във Войводиново досега

Бивши и сегашни военнослужещи от цялата страна от Специалните сили се събраха тази вечер във Войводиново на митинг, който е най-многолюдният до момента в пловдивското село. 
 Ген. Шивиков: Нападението във Войводиново е засегнатост към всички военни, за ромския проблем са отговорни всички политици
Към тях се причислиха и поданици на Войводиново, където на 6 януари роми пребиха командос от армията, както и стачкуващи от Пловдив и цялата страна.

По информация на организация Фокус на митинга са се появили и около 100 души, почитатели на разнообразни футболни клубове.

Протестът стартира с химна на България, а по-късно локалните свещеници изпяха " За многая лета ".

Заедно с националното знаме и бойни знамена на военни формирования и военно-патриотични организации, на площада бяха изнесени и църковните хоругви, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ромската махала бе обградена отвред от полиция, жандармерия имаше както в центъра към протестиращите, по този начин и във всяка улица.

До ескалиране на напрежението обаче не се стигна, защото протестиращите бяха решили, че няма да вървят до махалата.

Тук сме някогашни и сегашни сътрудници на Димов, с цел да изразим своята поддръжка на фамилията му, а на жителите на Войводиново да вдъхнем кураж, съобщи пред Българска телеграфна агенция о.р. ген. Димитър Шивиков, чиято кариера в по-голямата си степен е обвързвана с 68-ма бригада " Специални сили ".

Той прикани локалните да намерят сили и да продължат да живеят в успокоение и съгласие. Ние не сме тук, с цел да подстрекаваме към етническо напрежение, сподели още Шивиков.

По думите му казусът с този етнос се неглижира и ромите се употребяват единствено като гласоподаватели. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР