Бивши и настоящи ученици отСОУ Пейо Кр. Яворов:виж ощеБивши и

...
Бивши и настоящи ученици отСОУ Пейо Кр. Яворов:виж ощеБивши и
Коментари Харесай

Ремонтират 7 училища и 3 детски градини във Варна с над 16 млн.лв.

Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Пейо Кр. Яворов ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
VІІ СОУ " Найден Геров ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Константин Арабаджиев ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Стефан Караджа ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Н.Й.Вaпцаров ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.7 учебни заведения и 3 детски градини във Варна ще бъдат ремонтирани по плана "Модернизация на просветителната инфраструктура на територията на Варна ". Това стана ясно на конференция в Община Варна през днешния ден, съобщи кореспондент на Varna24.bg .
Проектът е с дълготрайност до 19 юни 2019 година и е на стойност 16 309 436,85 лева, обезпечени като безплатна финансова помощ по Оперативна програма "Региони в напредък ". 
Пет от плановете към този момент са в ход - това са Първо главно учебно заведение, и СУ "Найден Геров ", СУ "Димчо Дебелянов ", СУ "Пейо Яворов " и ОУ "Константин Арабаджиев ", където се ремонтира постройката на филиала, която е съвсем 100-годишна. Още пет обекта следва занапред да бъдат реновирани - това са ОУ "Стефан Караджа ", ДГ "Светулка ", ДГ "Първи юни ", филиала на ДГ "Ян Бибиян " и ОУ "Н.Й.Вапцаров ". Те са на фаза планиране, оповестени са публични поръчки, изясни през днешния ден шефът на общинската дирекция "Образование и юношески действия " в община Варна - Лилия Христова.
Целта на плана е да способства за увеличение каузи на обновената и осъвременена общинска просветителна инфраструктура и основаване на по-добри, модерни условия за образование на децата и младежите. 

Освен реорганизация на сградния фонд в посочените обекти ще бъде усъвършенствана енергийната характеристика  на постройките, както и рационализация и осъвременяване на дворните пространства.

Предвидени са и мероприятия за обезпечаването на достъпна среда за деца с увреждания. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР