Бивши и настоящи ученици отПМГ:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи ученици отПМГ:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Ученици от Математическата гимназия в Бургас посетиха открит съдебен процес в Окръжния съд

Бивши и сегашни възпитаници от
ПМГ:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Окръжен съд – Бургас още веднъж отвори вратите си за възпитаници, като част от Образователната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Магистрати от Окръжен и Районен съд – Бургас ще продължат взаимно и през тази образователна година да изнасят открити уроци на правосъдни тематики пред бургаските възпитаници.

Дванайсетокласниците от 12 “е " и “б " паралелки на ПМГ " Акад. Никола Обрешков “ участваха навън правосъдно съвещание по дело за причиняване на гибел по несъобразителност след нанасяне на лека телесна щета. Младите хора следиха с интерес процеса по разпит на очевидец по делото. След съвещанието те задаваха въпроси за правилата на работа на правосъдната власт, последователността и стадиите на правосъдните процеси, избора на правосъдни заседатели.

Следващият открит урок на тематика " Превенция против използването на наркотични субстанции. Престъпления, осъществявани от наркозависими лица “ ще бъде показан пред възпитаници от НЕГ " Гьоте “, в петък.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР