Бивши и настоящи ученици отПГЕЕ Константин Фотинов:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отПГЕЕ Константин Фотинов:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Библиотеката с две събития в кампанията Цифрова седмица

Бивши и сегашни възпитаници от
ПГЕЕ " Константин Фотинов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Срещи на тематика: " Фалшивите вести и електронните медии " провежда Регионална библиотека " Пейо Яворов " - Бургас в границите на интернационалната самодейност " All Digital Week " (Цифрова седмица). Кампанията се организира от 2010 година, а координатор за България е Фондация " Глобални библиотеки ". Тази година Цифровата седмица е от 19 до 25 март.

Целта е да се увеличи цифровата просветеност и потреблението на цифровите технологии. Кампанията обичайно се организира от центрове за подготвеност, библиотеки, учебни заведения и неправителствени организации в цяла Европа, в която над 100 000 европейски жители всяка година вземат участие във вълнуващи събития за запознаване с цифровата промяна и нейните последствия.

Инициативата тази година има за цел да изпрати ясно обръщение към жителите на Европа, че те би трябвало да подхващат дейни стъпки, с цел да схванат и да се възползват от цифровата промяна посредством придобиване на нова медийна просветеност, цифрови умения и да развият адаптивното си мислене.

Регионална библиотека " Пейо Яворов " се включва в интернационалната демонстрация с две срещи с присъединяване на възпитаници, които ще се проведат на 21 и 22 март в залата на улица " Булаир " №10. Младите хора ще научат какво съставляват подправените вести и по какъв начин да ги разграничават.

В рамките на Цифровата седмица библиотеката ще даде още веднъж опция на възпитаници да обучат свои връстници по какъв начин да работят с робота Финч. Възпитаници от ПГЕЕ " Константин Фотинов ", която сполучливо си партнира с библиотеката, още веднъж ще влязат в ролята на обучители.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР