Бивши и настоящи ученици отОУ Цар Симеон І:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи ученици отОУ Цар Симеон І:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Варненско училище бе домакин на тридневна визита за обмен на идеи и иновативни практики

 Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Цар Симеон І ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Ползотворни и вдъхновяващи – по този начин участниците от ОУ " Цар Симеон I “ - гр. Варна, СУ " Св. Софроний Врачански “ и ОУ " Екзарх Антим I “ от гр. Пловдив правят оценка работните срещи, осъществени в подвижността по Национална стратегия " Иновации в деяние “. Варненското учебно заведение бе хазаин на тридневна аудиенция за продан на хрумвания, опит и новаторски практики. Началото на съдействието бе сложено през октомври в град Пловдив. Програмата дава опция партниращите учебни заведения да основат просвета на учебните нововъведения в страната, да разпространяват своите нововъведения и се учат едни от други.

Гости и родители следиха две открити практики, с които бе финализирана проектно-изследователска активност: " Общество и татковина “ с възпитаници от III клас и " Моят античен нов град “ с възпитаници от VI клас и екип на ОУ " Екзарх Антим I " от гр. Пловдив.

Креативно и сериозно мислене, умения за аргументирано решение на познавателни и практико-приложни проблеми демонстрираха учениците от ІІІ клас. Атрактивни хрумвания по какъв начин да представим България откриха израз в направени от децата постери с естествени и исторически забележителности; в пъстротата на българската шевица, направена благодарение на компютър; в кулинарна карта за присъщите български ястия и рецепта за сладолед с цветовете на българския трибагреник.

Шестокласниците откриха доста сходства сред Варна – европейска столица на спорта и Пловдив – европейска столица на културата, като градове с антична история и динамична актуалност. Всеки екип презентира своята изобретателна концепция, употребявайки цифрови принадлежности и облачни технологии.

ОУ " Цар Симеон I “ показа нововъведението си " Училище за сполучливи персони “, а гостите от Пловдив споделиха стъпки при реализиране на " Протокол за посещаване на културно - исторически обекти “ и " Матрица за посещаване в клас – инструмент за обмисляне на работата в екип “.

В края на срещата всички участници се сплотиха към концепцията, че учебните заведения имат доста сходства, общи ползи, визия за бъдещото развиване и доста въодушевени учители, които обичат провокациите. И без подозрение, сложено бе началото на потребно и трайно съдействие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР