Бивши и настоящи ученици отНГХНИ Константин Преславски:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отНГХНИ Константин Преславски:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Ученичка от Варна с първи роман, но има нужда и от нашата помощ!

 Бивши и сегашни възпитаници от
НГХНИ " Константин Преславски ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Тя е единствено на 16 години и е подготвена с първия си разказ. Тя е Катерина Добрева, ученичка 10 клас във варненската Хуманитарна гимназия.

Катерина взе участие в книжовен конкурс на български издател “Буквите “. Вече е класирана на втори стадий, само че във времената на актуалните обществени мрежи е доста значимо, създателят освен да умее да написа добре, а да показа творбата си пред аудитория. Ето за какво, с цел да бъде публикуван романът, са и нужни 1000 гласа – нашите гласове. Линкът, от който се гласоподава е  

http://love.bgizdatel.bg/project.php?id=25

Ето и фрагмент от романа " Моята вяра, Надежда... ":

" За германците и българите три часа и половина са просто двеста и 10 минути, само че за нея, Надежда, са едно ново начало. Когато на открито вали, а пред нея има две отворени порти, само че едната се затваря с гръм и тропот – потегля към другата.

Три часа и тридесет минути са нужни, с цел да се върнеш от тъмен Мюнхен в слънчева Варна. Нищо тук не ѝ липсваше, нищо не бе запомнила, само че... ново учебно заведение, нови другари, нови прекарвания... и се оказва, че всичко е тук. Щастието, приятелите и любовта, най-много любовта, от която всички имаме потребност, за която сме основани, за която изгаряме... Всичко е тук, в България.

Миналото е времето, в което всичко е застинало, сегашното времето, в което живеем, а бъдещето, което непрекъснато се трансформира. Сблъсъци на сложни характери, усмивки и доста усеща.

Има опция живота да е съвършен, само че тогава... парче по парче се разрушава и са нужни секунди, с цел да се бъде разкъсан един самолетен билет за Германия.

И въпреки всичко.... Надеждата умира последна. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР