Бивши и настоящи ученици отМГ Д-р П. Берон:виж ощеНамерете

...
Бивши и настоящи ученици отМГ  Д-р П. Берон:виж ощеНамерете
Коментари Харесай

Математическата гимназия във Варна стана Дигитално училище на годината

Бивши и сегашни възпитаници от
МГ " Д-р П. Берон ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Математическа гимназия " Д-р Петър Берон “ стана " Дигитално учебно заведение на годината за 2018 “. Отличието е на Дигиталната Национална Коалиция (ДНК), на база на оценка по критериите брой възпитаници, класирани в национални кръгове на олимпиади по осведомителни технологии и по информатика; високи достижения в интернационалните надпревари и  резултати от Националното външно оценяване на цифровите компетентности.

Призът бе връчен на кмета на Варна Иван Портних и на шефа на учебното заведение Павлин Петков от Гергана Паси, създател на ДНК. Това стана по време на церемонията " Кмет на годината 2018 “, когато бяха оповестени и награди в 8 категории. Варна бе отличена за " Спорт и юношески политики “.

" Като Европейска младежка столица през 2017 и като Европейски град на спорта през 2019 година Варна заслужава тази премия. Приемам я като оценка за младежкия капацитет и състезателен дух в града ни. Вдигнали сме високо летвата и имам вяра, че дружно - с работа и непримиримост, ще продължим да развиваме морската столица на България “, сподели кметът Иван Портних. Той напомни, че по-рано същия ден представители на стартъп компании от Варна взеха интензивно присъединяване във форума Startup Europe Summit 2018, стимулирани да работят за една единна и мощна стартъп екосистема в морската  столица и за развиването на Варна като високотехнологичен град.

На събитието в Националния замък на културата (НДК) участва европейският комисар за цифрово общество Мария Габриел, а видеообръщение към присъстващите насочи Антонио Таяни, ръководител на Европейския парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР