Бивши и настоящи ученици отМГ Д-р П. Берон:виж ощеБивши

...
Бивши и настоящи ученици отМГ  Д-р П. Берон:виж ощеБивши
Коментари Харесай

Дадоха зелена светлина за изграждането на нова сграда на Математическата гимназия

Бивши и сегашни възпитаници от
МГ " Д-р П. Берон ":виж още Бивши и сегашни възпитаници от
ОУ " Захари Стоянов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.На свое изключително съвещание през днешния ден Общинският съвет на Варна даде единодушието си община Варна да стартира процедура по придобиване на държавен парцел, върху който да бъде построена нова постройка на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон ", съобщи кореспондент на Varna24.bg
Това стана, откакто съветниците гласоподаваха Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност, в която следва да бъде включен парцелът.
Сегашният притежател на терена на ул. "Върба " е Министерството на районното развиване и благоустройството. Общата повърхност на парцела е 28 168 кв. м, върху част от които е ситуирана постройката на Професионалната гимназия по електротехника.
Желанието на общината е да придобие безплатно 14 170 кв. м от тях, които да сплоти със собствен прилежащ имот с повърхност 7 760 кв. м. Така ще обезпечи близо 22 дка, нужни по норматив за строителство на нова постройка на Математическата гимназия.

С построяването й зоната на техникумите ще се обособи като учебен кампус. "Амбицирани сме да превърнем региона в център за образование по математика, информатика, технологии, техника ", разгласи преди дни кметът Иван Портних.

Същевременно ще се постави завършек на дългогодишните разногласия за базата сред Математическата гимназия и ОУ "Захари Стоянов ". Ще бъде решен и казусът с двусменния режим на образование в учебните заведения в квартал "Чайка ".

На днешното съвещание стана ясно също, че градежът на новото учебно заведение ще се финансира със средства от държавния бюджет. По предварителни планове планът ще коства сред 10 и 12 млн. лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР