Бивши и настоящи тенис звезди и експерти коментираха скандалното поведение

...
Бивши и настоящи тенис звезди и експерти коментираха скандалното поведение
Коментари Харесай

В света на тениса разделени относно поведението на Серина

Бивши и сегашни тенис звезди и специалисти разясниха скандалното държание на Серина в снощния край на Откритото състезание на Щатите против Наоми Осака. 36-годишната американка си разреши да наскърбява и заплашва съдията на стола и счупи своя ракета в хода на мача.

Нейният съотечественик Анди Родик е един от малцината, които взеха страната на Уилямс в обстановката, а множеството коментирали са безапелационни, че истеричните прояви на Серина ще се помнят повече, в сравнение с първата и изцяло заслужена купа на надарената Осака в шампионати от Големия шлем.

" Това бе най-лошото съдийство, което в миналото съм виждал... Най-лошото ", написа Родик в микроблога си в Туитър.

Съдията Карлос Рамос не взе присъединяване в церемонията по награждаването, а по традиция трябваше да получи незабравим знак.

74-годишната американка Били Джийн Кинг, четирикратна победителка в Ню Йорк, поддържа обвиняванията на Серина към арбитъра в сексизъм. " По време на финала бяха позволени няколко неточности. Не бива да се санкционира състезател за дейностите на треньора му. Не би трябвало да се санкционира и за проявление на страсти. Когато мъж се държи по този метод, него го смятат за откровен и не го санкционират. Благодаря ти, Серина, че се бориш против сходни двойни стандарти. Трябва да се приказва по-често за това ", написа Кинг в Туитър.

Женската тенис асоциация похвали и двете тенисистки за чудесното им показване в шампионата. " Поздравяваме Наоми за първата й купа от Големия шлем. Поздравяваме и Серина за 50-ото й присъединяване във край от Големия шлем. И двете тенисистки демонстрираха необикновен тенис на този шампионат. Събитията, които се случиха по време на финала ще бъдат оценени, само че в този момент би трябвало да отдадем дължимото на тези две прелестни тенисистки, които въплъщават почтеност и дух на правдивост. Наоми победи справедливо, а Серина постоянно играе с достолепие и провокира горделивост ", се споделя в изказването на Асоциацията.

Президентът на Руската федерация по тенис Шамил Тарпишчев дефинира като заслужено решението на съдията Рамос да присъди длъжностен гейм в интерес на Осака. " Карлос беше прав, той работи по наредбите. Ясно е, че не му дадоха незабравим знак, с цел да не се нагнетява ситуацията по време на награждаването. Мога да кажа единствено положителни работи за този арбитър. Правилата са идентични за всички. Нарушаваш ги - получаваш глоба. Как да реагира един арбитър, когато го назовават измамник и апаш? Крайна мярка щеше да бъде премахване на Серина при четвърто нарушаване на правилника. Осака се оправи със скоростта на Уилямс. Тя бе осведомена със стила на съперничката си и в доста случаи бе наясно къде ще бъде Серина още преди удара. Нервната система на това момиче е желязна. Трудно е да се каже дали Серина се опитваше да я извади от темп, когато спореше със съдията. Такива паузи и кавги могат да ти повлияят. Често се случва тенисист да вземе медицински таймаут и след спирането противникът му да не може повече да откри играта си ", разяснява Тарпишчев.

В последна сметка 20-годишната Наоми Осака завоюва " конфликта на поколенията " и стана първата представителка на страната си с купа от Големия шлем. Тя стана и най-младата победителка в Съединени американски щати след Мария Шарапова, която завоюва шампионата през 2006 година на възраст 19 години. По-рано този сезон японката завоюва и купата на шампионата на твърди кортове в Индиън Уелс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР