Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Млади курсанти ще положат военна клетва с тържествен ритуал

 Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.На 14 септември от 10:00 ч. в региона на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ ще се организира церемониален обред по полагане на военна клетва от младите курсанти. 50 курсанти, от които 28 младежи и 22 девойки, прекрачиха прага на Морското учебно заведение за първи път на 9 август.

Курсантите ще се образоват в компетентност " Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище “ и съответните специализации – " Корабоводене за Военноморски сили “, " Корабни машини и механизми за Военноморски сили “, " Военноморски информационни и радиотехнически системи за Военноморски сили “, " Кибероперации “ и " Военен доктор “. През тази година в специалността " Военен доктор “ ще се образоват 19 курсанти.

Младежите, които ще положат военна клетва, са от градовете София, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Добрич, Шумен, Видин, Силистра, Русе, Сливен и други.

Ритуалът по полагане на военна клетва ще стартира с посрещане на бойното знаме на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “. Клетвата ще бъде ръководена от майор Ивайло Иванов.

След приемането на строя от командира на Военноморските сили – контраадмирал Кирил Михайлов, курсантите ще положат военна клетва и поединично ще преминат под знамената.

Положилите военна клетва ще бъдат поздравени от началника на ВВМУ " Н. Й. Вапцаров “ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. От името на първокурсниците слово ще произнесе курсант Рафаел Кънев. Приветствено слово от името на родителите ще произнесе Мирослава Пеева.

Ритуалът ще приключи с церемониален марш.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР