Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Випуск 2021 на ВСУ Черноризец Храбър завършва с 19 пълни отличници

Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Академичното управление на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ ще връчи дипломите за висше обучение на абитуриентите от Випуск`2021 на тържествени церемонии, които ще се проведат на 17 юни 2022 година в Източния парк на университета във Варна и ден по-късно във Филиала на ВСУ " Черноризец Храбър “ в Смолян.

Близо 530 студенти се дипломират в образователно-квалификационните степени " Бакалавър “ и " Магистър “. Те се образоваха в другите специалности на Архитектурния факултет, Юридическия факултет, факултет " Международна стопанска система и администрация “ и Филиал – Смолян. Пълните отличници на випуска са 19.

С триумф 5,92 се дипломира Пресиана Попниколова – отличник на компетентност " Право “, която ще сервира одобрение от името на абитуриентите по време на церемонията. Пресиана е лауреат на стипендиантската стратегия на университета “Ще изучавам и ще съумея в България ". Тя е притежател на Годишна поименна премия на кмета на Община Варна, повторен притежател на Европейска стипендия за студентски научни достижения, победител в голям брой състезания и научни сесии.

Гости на тържествената промоция ще са Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Даниел Парушев – ръководител на Националното посланичество на студентските препоръки в Република България, кметове на общини, представители на държавната, общинската и районната администрации, университети и научни институти, шефове на междинни учебни заведения и професионални гимназии, ръководители и членове на браншови настоятелства към професионалните посоки, представители на бизнеса, родители на абитуриентите. 

Тази година Студентският съвет на ВСУ " Черноризец Храбър “ отбелязва 25 години от учредяването си. По този мотив Варненският свободен университет ще посрещне студентските препоръки на университетите от цялата страна на 17 и 18 юни 2022 година

Историята, задачата, задачите и публичните достижения на студентите на ВСУ " Черноризец Храбър “ ще бъдат представени  пред  Общото заседание на студентските препоръки в наличието на Академичното управление на университета, доцент доктор инж. Лиляна Вълчева - ръководител на Националния браншов профсъюз “Висше обучение и просвета " на КНСБ, представители на общинската администрация и сътрудници от бизнеса на 17 юни 2022 година от 17,00 ч. в Аула Максима на университета. На идващия ден ще се организира Общо заседание на Националното посланичество на студентските препоръки.

Празничният ден е богат на събития във ВСУ " Черноризец Храбър “. В 10,00 ч. стартира интернационалната онлайн конференция на тематика " Програмите за климата и международната стопанска система “. Научният конгрес е проведен от катедра " Икономика “ на факултет " Международна стопанска система и администрация “. Представените отчети и полемиката към тях дават опция за изява на млади учени, студенти и докторанти, чиито научни ползи търсят решения на световните климатични проблеми и създават подходи за стабилно икономическо развиване. В конференцията вземат участие докторанти от Германия, Полша, Казахстан и Ливан, а наред със студентите и докторантите на ВСУ " Черноризец Храбър “ отчети ще показват и млади учени от разнообразни български университети.

В 13,30 ч. същия ден ще се организира годишното фешън ревю на студентите от компетентност " Моден дизайн “. 

ПРОГРАМА 

17 юни 2022 година

10,00 ч. Международна онлайн конференция на тематика " Програмите за климата и международната стопанска система “

meet.google.com/mcj-cesx-uym

13,30 ч.Ревю на студентите от компетентност " Моден дизайн "

Източен парк на ВСУ " Черноризец Храбър "

14,00 ч.Тържествена промоция на Випуск`2021

Източен парк на ВСУ " Черноризец Храбър "

17,00 ч.Тържествено отбелязване на 25 години от учредяването на Студентския съвет на ВСУ " Черноризец Храбър "

Аула Максима на ВСУ " Черноризец Храбър "

18 юни 2022 година

10,00 ч. Общо заседание на НПСС 

Аула Максима на ВСУ " Черноризец Храбър "

11,00 ч.Тържествена промоция на Випуск`2021

Филиал – Смолян
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР