Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Студентка на Варненския свободен университет създаде рокля, която говори“ за изкуство и дизайн

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Десислава Веселинова – четвъртокурсничка в компетентност " Мода и мениджмънт в модата “ на Варненския свободен университет, сътвори рокля, която споделя истории. В нея младата дизайнерка е вплела по несравним метод послания от обществените мрежи и модата. Моделът – произведение на изкуството, бе показан на ревю по време на ревюто за текстил и мода " TexTailor Expo “ в Пловдив и незабавно се трансформира в шлагер измежду стилните среди и може да стане част от визията за идващото издание на форума.

  " Днес младежите се показват в обществените мрежи. Като дизайнер и създател, взех решение, че моя визитка ще бъдат облеклата, които сътворявам. Ето за какво силуетът на роклята е несъразмерен, неограничаващ, посредствен – с външни тропоски, с ципове и работни чертежи. Показва, че за хубостта не е нужно съвършенство. Такива са и над 40-те послания по нея - някои смешни, други тъжни, а трети - провокиращи “, показа Деси, която от 2016 година развива личният си фешън бранд " Азария “. " Обучението във Варненския свободен университет ми оказа помощ да се срещна с сходни на мен хора. Научих доста и се уверих, че пътят, който съм избрала е верен “, добави още студентката.

В стилното ревю, съпътстващо " TexTailor Expo “, със свои модели се представиха  студентите Росица Георгиева и Стела Димитрова, които също провокираха овациите на публиката. Моделите на дипломантката Стела Димитрова участваха и в интерактивната бяла експозиция в ревю-зоната на Панаирната палата. На щанда на Варненски свободен университет бяха показани дрехи на студенти от специалностите " Моден дизайн “ и " Мода и мениджмънт в модата “, въодушевени от Шанел и направени посредством редизайн на произведения от Деним. Младите дизайнери от катедра " Изкуства “ участваха в семинари за фешън трендове, маркетинг и рекламата и в работилниците на известния дизайнер Иван Донев.

Доц. доктор Капка Манасиева, началник на катедра " Изкуства “ във ВСУ " Черноризец Храбър “, показа магистърската стратегия " Дизайнерски практики в стилната промишленост “, която се концентрира върху подготовката на фрагменти за световната фешън промишленост и трите най-изявени трендове в развиването й: " Моделиране на облекло “, " Устойчива мода “  и  " Стайлинг  и концепции “.

Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “ и компетентност " Моден дизайн “ още веднъж опазиха качеството на образованието по фешън дизайн в България, показа доцент Манасиева. Тя добави още, че второто издание на ревюто за текстил и мода е минало на международно равнище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР