Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Топ хореографи обучават любители на българския фолклор във Варненския свободен университет

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Танцова работилница по български фолклор ще се организира от 2 до 4 август във Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “.

В нея ще вземат участие фенове на българските ритми от цялата страна. В продължение на три дни танцьорите ще усвояват нови стъпки и комбинации под управлението на извените преподавателите от компетентност " Хореография “ на Варненския свободен университет - доктор Ивайло Иванов – хореограф на Академичния танцов спектакъл на ВСУ " Черноризец Храбър “ и доцент доктор Катя Кайрякова, която е и основен живописен началник на отбор " Шумен ".

Част от упражненията ще води Марио Егов - шеф и хореограф на известния в страната професионален фолклорен отбор " Странджа ". Всеки от преподавателите ще покаже обичайни, само че непопулярни хора, а клубовете ще обогатят репертоара и уменията си.

За искащите да покачат квалификацията си на професионално равнище, Варненският свободен университет дава опция да се явят на конкурсния изпит за компетентност " Хореография “ още на 4 август 2019 година от 10.00 ч.

В бакалавърската компетентност " Хореография “ се приготвят фрагменти в региона на българския танцов фолклор и актуалния танцов спектакъл. Успешно приключилите студенти се осъществят като художествени ръководители на ансамбли, хореографи, преподаватели и други В магистърските стратегии " Хореографска постановка и арт мениджмънт “ и " Сценични изкуства – мениджмънт и продуцентство “, студентите надграждат своите познания и пълномощия за ръководство на процесите в региона на културата.

Преподавателите в професионално направление " Музикално и танцово изкуство “ и Академичния танцов спектакъл на университета са измежду водещите експерти в България и пазители на българското фолклорно завещание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР