Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Конференцията Четвъртата индустриална революция и Балканите“ ще се проведе във ВСУ

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Международната научна конференция " Четвъртата индустриална гражданска война и Балканите “ ще се организира във Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ на 21 и 22 юли 2019 година Организатор и хазаин на събитието е Юридическият факултет на университета. Началото на пленарната сесия е от 10,30 ч. в петък – 21 юни, в Учебно-спортния комплекс на университета.

Водещи учени от страната и чужбина ще разискват въпроси, свързани с правните проблеми на икономическите връзки, както и националната сигурност и научната дипломация в Черноморския район. В рамките на събитието ще се организира и годишната XVIII интернационална научна конференция " Приложна логика на психиката – благоприятни условия и вероятности “ – най-големият конгрес в страната в региона на психичното знание.

Като специфични посетители на Международната научна конференция са поканени зам.-министрите на образованието и науката – доцент Петър Николов, и на правораздаването – проф. Николай Проданов, а по този начин също ректори и преподаватели от университети от България и чужбина.

Конференцията ще бъде открита с пленарен отчет на тематика " Предизвикателствата пред пазара на труда и образованието “, който ще изнесе проф. д.ик.н. Анна Недялкова – ръководител на настоятелството на ВСУ " Черноризец Храбър “. Ректорът на Варненския свободен университет проф. доктор Петър Христов ще показа отчета " Балканското рисково общество като проведена безнаказаност “, а проф. доктор Людмил Георгиев – учител във ВСУ и експерт в региона логика на психиката на религиите и относително културна логика на психиката, ще показа тематиката " Предизвикателствата пред балканските културни и етнически обичаи “.

Международната научна конференция " Четвъртата индустриална гражданска война и Балканите “ ще продължи в три панела:

- Секция " Правни проблеми на икономическите връзки в Черноморския район “ – със серия отчети, през призмата на приключващото след броени дни ротационно председателство на България в Организацията за черноморско икономическо съдействие. Ще бъдат разисквани и тематики, свързани с правната уредба на лобизма в България (доклад на Яни Янев -вицепрезидент на ВСУ), комерсиалната и гражданската дееспособност, проучване на електронните следи от киберпрестъпления, резултатите от дигитализацията върху актуалната престъпност и други Модератор на панела ще е доцент доктор Юлиана Матеева – началник на катедра " Право “ във ВСУ.

- Секция " Национална сигурност и научна дипломация в Черноморски район “

- Секция " Приложна логика на психиката – благоприятни условия и вероятности “, в която ще се прегледат тематики, свързани със актуалното психично знание, въздействието на обществено-икономическите условия върху душeвността на хората, както и опцията за по-добро психологично здраве на обществото. С необикновен интерес се чака отчета на проф. Миляна Маркович от Белградския университет. На 22 юни от 14 ч. в университета ще се организира майсторски клас по психоанализа и психосоматика, воден от доктор Ирина Михайлошина – сертифициран експерт към Европейската конфедерация по психоаналитична психотерапия, координатор на спешния център на украинската асоциация по психоанализа, учител в Международния институт по дълбинна логика на психиката.

В конференцията ще бъдат показани и студентски научни разработки, измежду които и проучване за усещанията на младите за обществените явления – радикализъм и принудителен екстремизъм.

Юридическият факултет на ВСУ " Черноризец Храбър “ организира годишно Лятната научна сесия, която способства за поддържане на интензивността на научните връзки, научното съдействие и продан, подтикват се научните проучвания и публикационната интензивност на преподавателите, докторантите и студентите на ВСУ " Черноризец Храбър “ и другите участници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР