Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отВСУ Черноризец Храбър:Намерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Форум Светът между войната и мира се провежда във ВСУ Черноризец Храбър

 Бивши и сегашни студенти от
ВСУ " Черноризец Храбър ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Научен конгрес " Светът сред войната и мира ", проведен от Студентския съвет на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ", ще се организира на 21 и 22 май в Учебно-спортния комплекс на университета. Събитието е отдадено на 30-годишнината от основаването на ВСУ " Черноризец Храбър " и 25-години Студентски съвет и се организира с поддръжката на Община Варна. Форумът ще бъде открит в 10.00 ч. от Доротея Николаева - ръководител на Студентския съвет. Веднага по-късно стартира лекцията на Владимир Климанов - общоприет консул на Руската федерация във Варна - " Как помним историята ". Модератор на събитието е доктор Любомир Кючюков - шеф на Института за стопанска система и интернационалните връзки. Той ще разяснява тематиката " Завърна ли се войната в Европа? ".

Петима студенти на Варненския свободен университет ще вземат присъединяване в модулите - Валентин Марков ще показа тематиката " Македонският въпрос в българската външна политика ". Виктория Бойчева ще развие проблема " Главен обвинен - Русия ". Ванеса Росенова ще разяснява има ли мир във войната. Студентите по архитектура Доротея Николаева и Цветан Митев ще показват пред участниците тематиките " Бункерите - средство за избавление и обитаване " и " Културно-историческото завещание на Св. София в Истанбул ".

Сред презентациите, които се чакат с максимален интерес е тази на проф. доктор Дарина Григорова, отдадена на студената революция или леден идеологически мир в постсъветска Русия, както и " Медийните тълкования на интернационалните процеси в 21 век ", показана от Георги Марков. Доайенът в правните науки доцент доктор Масис Хаджолян ще показа историческите модерни измерения, а проф. д.ик.н. Нина Дюлгерова ще разяснява актуалните провокации на студената война.

Студентският теоретичен конгрес се провежда за трета година. Той цели да се дискутират настоящи проблеми и процеси в исторически и актуален проект от студенти и специалисти.

На 4 юни Студентският съвет на Варненския свободен университет провежда научна игра " Симулация на Организацията на обединените народи ". В нея студентски тимове ще съставляват страните-членки на Организация на обединените нации. Те ще пазят позицията на страната, която съставляват пред останалите " страни " и ще вземат решение спорове, зародили от авансово заложена обстановка. Комисия от специалисти ще прави оценка тимовете, които вземат участие в надпреварата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР