Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:Намерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:Намерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Медицински университет - Варна отбелязва 60 години от създаването си

 Бивши и сегашни студенти от
МУ " Проф.д-р Параскев Стоянов ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Медицински университет - Варна отбелязва 60 години от основаването си. По този мотив от висшето учебно заведение изпратиха одобрение на Ректора проф. доктор Валентин Игнатов по случай юбилея.

Уважаеми сътрудници,

Скъпи студенти,

Днес Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна отбелязва 60-годишния празник от основаването си.

Честит празник!

В своята 60-годишна история МУ-Варна се утвърди като едно от най-престижните висши учебни заведения в България – главен дирек на здравното обучение и здравните науки в страната. Горд съм, че през днешния ден 6280 студенти се образоват в 4 факултета, 1 лицей и 3 филиала по 28 специалности. Над 34 000 са дипломираните в МУ-Варна лекари, лекари по дентална медицина, фармацевти и здравни експерти, като сред тях се открояват ярки персони с впечатляваща кариера в България и по света.

Днес е специфичен ден, в който отдаваме заслужена респект и почитание към хората, съградили основите, основали образа и извървели пътя от първата крачка през 1961 година до днешния съвременен и високотехнологичен университет. С възторг,  воля и безрезервност през миналите 60 години са основани нови факултети, катедри и филиали, открити са лечебни заведения и нови клиники, научноизследователски центрове, построени са нови корпуси, въведени са модерни просветителни способи, осъвременени са лечебните структури.

Всеки ректор и екипът му дават своя принос и оставят светла следа в отстояването на университетските полезности. Днес аз имам достойнството да им кажа:

Благодаря за всеотдайността, градивното дело и отговорността към бъдещите генерации!

Скъпи студенти,

Вие сте най-важната част от живота на Медицински университет – Варна. Вие сте вярата, тъй като Вие чертаете бъдещето и създавате фантазии. Пожелавам Ви да вървите решително напред и с жадност да усвоявате медицинските познания и опит от вашите преподаватели, а когато стъпите на професионалната сцена – да бъдете водачите на утрешното проспериращо общество!

Честит празник на всички, свързали живота си с Медицински университет – Варна!

Честит празник на нашата Алма матер!

Проф. доктор Валентин Игнатов, д.м.

Ректор на Медицински университет

" Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР