Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи студенти отМУ Проф.д-р Параскев Стоянов:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

МУ-Варна откри модерни зали за симулационно обучение по дентална медицина

 Бивши и сегашни студенти от
МУ " Проф.д-р Параскев Стоянов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Нови зали за симулационно образование на студенти по дентална медицина в Медицински университет – Варна бяха открити през днешния ден с водосвет за здраве и триумф. Лентата прерязаха министърът на образованието и науката на Република България господин Красимир Вълчев, ректорът на МУ-Варна проф. доктор Красимир Иванов и кметът на град Варна господин Иван Портних. Инместицията във високотехнологичните симулатори и съоръжение, обезпечено от МУ-Варна за образованието на студентите по дентална медицина е над 3 милиона лева

Проф. Иванов се обърна към присъстващите с думите: " Присъстваме на третия огромен стадий от развиването на Факултета по дентална медицина. Първият бе построяването на постройката на Факултета, вторият- построяването на единствения в страната Медико-дентален център, а третият стадий е откриването на най-новите зали за симулационно образование. “

  " Република България се е доверила на МУ-Варна още с акредитирането на направление " Дентална медицина “. Университетът доста бързо се утвърди като център за образование по дентална медицина. Днес можем да кажем, че университетът е изцяло конкурентен с доста положителната си база. На всички искам да ползвате с задоволство новите придобивки, а на университета искам сили за още повече развиване. “- показа господин Красимир Вълчев.

Кметът на град Варна господин Иван Портних сподели при откриването: " Убеден съм, че освен Варна, а цяла България се гордее с достиженията на МУ-Варна и доказателство за постигнатото, с изключение на материалната база, която всеки самичък може да види и оцени, е и броят на задграничните студенти, който годишно нараства. Благодаря на проф. Иванов и цялото академично управление за положителното партньорство и съдействие. Община Варна даде за ръководство Очна болница на университета и съм уверен, че напълно скоро тя ще придобие същите тип, работна атмосфера и равнище на съоръжение, на което да се учат студентите. В лицето на Общината постоянно ще имате един деен сътрудник. Желая триумф! “

Официални посетители на откриването бяха още регионалният шеф на Област Варна господин Стоян Пасев и Председателят на Управителния съвет на Български зъболекарски съюз доктор Николай Шарков, както и представители на общински и болнични структури и медии.

Новите зали са оборудвани с 50 съвременни дентални симулатора, създадени от водещ знаменит немски производител. Симулаторите оферират огромни благоприятни условия за модерно предклинично образование на студенти и специализанти по дентална медицина в цялостен потенциал в региона на по-голяма част от клиничните дентални специалности: протетична дентална медицина, детска дентална медицина, оперативно зъболечение и ендодонтия, пародонтология, дентална имплантология и орална хирургия.

С помощтта на симулаторите студентите по дентална медицина от началните курсове ще имат опция да овладеят съществени операции от изброените специалности в конюнктура допустимо най-близка до действителната клинична работа, освен това със модерни периферни устройства от най-голям клас. 

Новооборудваните симулационни зали са единствени по рода си, както у нас, по този начин и в целия район. Освен със симулационни юнити, залите са оборудвани със система за съвременно цифрово образование. С помощтта на САD - система се управлява и прави оценка работата на всеки студент, който има опция на работното си място да изследва и поправя работата си благодарение на тримерен облици, получени след сканиране на работните му модели.

Залите са оборудвани и с интраорални цифрови сканери, с което студентите още в предклиничното си образование ще бъдат подготвени в методите на цифровата дентална медицина. Симулационните зали разполагат със система за аудиовизуална връзка в действително време с преподавателите провеждащи образованието, без да е належащо да изоставен работното си място.

Новата облага в материалната база на Факултета по дентална медицина дава опция за концептуални промени в образованието по дентална медицина и модернизирането му до равнището демонстрирано от водещите университети в света.

Залите ще бъдат употребявани и за осъществяване на образование от програмата на следдипломното образование на лекарите по дентална медицина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР