Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Откриват новата учебна година в ИУ-Варна на 15 септември

Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Икономически университет – Варна публично ще открие новата академична 2022/23 година на 15 септември с тържествена гала в зала АУЛА. На 14 септември ще се организира обичайният информативен ден за първокурсниците: https://www.ue-varna.bg/bg/news/informatsionni-dni-za-parvokursnitsi/1772.

Всички места по държавна поръчка във висшето учебно заведение са запълнени. Кандидатстващите бяха доста повече от избраните места. Засилен интерес към предлаганата просветителна услуга бе регистриран още по време на ранния банкет, когато са заети 72% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен (ОКС) " бакалавър “. Най-желаните специалности на ранен банкет бяха: " Дигитални медии и ПР “, " Счетоводство и финанси “, " Счетоводство и одит “, " Бизнес стопанска система “, " Информатика и компютърни науки “ и други

При главния банкет измежду най-желаните специалности бяха: " Маркетинг “, " Финанси “, " Мениджмънт “, " Икономика и търговия “, " Стокознание и митническа активност “ и други В отдалечена форма на образование най-търсени са специалностите " Индустриален бизнес и предприемачество “, " Финанси “, " Счетоводство и одит “, " Икономика и търговия “. Сериозен интерес има и към специалностите с преподаване на британски език " Бизнес и мениджмънт “ и " Международен бизнес “. За най-предпочитаните специалности се конкурираха по повече от 10 – 15 кандидат-студенти за едно място. 

Икономически университет – Варна посреща академичната 2022/23 година с нова хибридна облачна инфраструктура и новаторско съдействие с български висши учебни заведения – сътрудници. Постоянното възстановяване, обновяването и модернизирането на наличната просветителна инфраструктура за обезпечаване на удобна и споделена качествена среда за образование на младежите са измежду целите и настоящите триумфи на университета.

Създаването на условия за споделена хибридна облачна инфраструктура стана допустимо в границите на осъществяването на план №BG05M2OP001-2.016-0002 " Модернизация на висшето обучение за реализиране на интердисциплинарно и новаторско образование в изискванията на цифрова промяна “, финансиран от Оперативна програма " Наука и обучение за образован напредък " 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския обществен фонд на Европейски Съюз, в композиция с капиталови разноски, осъществени със лични средства на висшето учебно заведение. В резултат Икономически университет – Варна разполага с хардуерна настройка от сървъри и мрежови съставни елементи, покриващи актуалните условия за дисково пространство, размер на оперативната памет и изчислителната мощ в унисон с новото потомство технологии, годни за основаване на Big Data наличие и изкуствен интелект. Тя включва сървъри за видео обработка и системи за осъществяване на видео лекции и извършения. Създадени са условия за осъществяване на електронно основан образователен развой въз основа на шерването на запаси сред ИУ – Варна и висшите учебни заведения – сътрудници в плана: Технически университет – Варна, Висшето военноморско учебно заведение " Никола Й. Вапцаров “ и Шуменския университет " Епископ Константин Преславски “. 

Освен споделената хибридна облачна инфраструктура, основана в разнообразни форми във всяко от висшите учебни заведения – сътрудници за задачите на образователния развой, четирите университета подписаха общо шест съглашения за взаимно образование на студенти по четирите специалности, основани в границите на плана, чиито пилотни приеми на студенти са за образователна година 2022/2023 година  Те са без такси за пилотните випуски за специалностите в ОКС " магистър “ и без такса за първата година за пилотния випуск на специалността в ОКС " бакалавър “. В Икономически университет – Варна по плана е образувана бакалавърската компетентност " Data Science “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР