Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Отлични позиции за ИУ – Варна в международната рейтингова класация U-Multirank 2020 г.

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Икономически университет – Варна за четвърта поредна година – като институция и с обособени първоначални звена, заслужи място в влиятелната ранглиста на U-Multirank, оповестиха от пресслужбата на висшето учебно заведение.

През 2020 година висшето учебно заведение се подрежда измежду най-хубавите в интернационалното просветително пространство по индикатори като: стратегически партньорства и студентска подвижност, научен състав с докторска степен,  % дипломирани бакалаври и магистри, % дипломирани студенти за общоприет период на образование. Тази година 13 български висши учебни заведения вземат участие в класацията.

Резултатите отразяват целенасочената и усърдна работа на всички звена в университета за повишение качеството на образование, разширение на опциите на студентите да вземат участие в стратегии за подвижност и в допълнение създаване на мрежата от университетски сътрудници на ИУ – Варна.

Впечатляващ факт е, че част от катедрите се класират в групата на най-хубавите университети във връзка с интернационална ориентировка на предлаганите магистърски стратегии и благоприятни условия за образование в чужбина. Друга част се показват чудесно във връзка с научен състав с докторски степени, оценки на студентите за полученото обучение и преминати студентски стажове.

Въпреки неподходящите трендове в региона на висшето обучение в България, Икономически университет – Варна продължава да бъде прелъстителен център за искащите да получат интернационално приет и насочен към актуалните потребности на бизнеса учебен артикул.

Престижната рейтинговата система U-Multirank е насочена към потребителите международна ранглиста на университетите и колежите, която обгръща голям брой аспекти на висшето обучение. Тазгодишното издание на самостоятелната ранглиста, която се поддържа от Европейския съюз, включва 1759 университета от 92 страни. Проучени са мненията на над 100 000 студенти. През последните години U-Multirank се трансформира в най-голямата интернационална база данни за университетите в света. Рейтингът разрешава да се основават интерактивни многоизмерни съпоставения в пет измерения на продуктивността, в това число научни проучвания, преподаване и образование, трансфер на познания, интернационализация и районна ангажираност.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР