>Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
>Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Юбилейна международна научна конференция предстои в ИУ-Варна

 > Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Юбилейната международна научна конференция на тематика: " Икономическа просвета, обучение и действителна стопанска система: Развитие и взаимоотношения в цифровата ера " следва в ИУ-Варна.

Научният конгрес е част от програмата за отбелязване на 100 години от основаването на Икономически университет – Варна – първото висше икономическо учебно заведение в България и второто висше учебно заведение в страната. От своето учредяване през 1920 година Икономически университет – Варна е освен първи и водещ център за образование по стопанска система у нас, само че в него се основава и развива научна школа в региона на икономическата доктрина. През едновековното си битие университетът е подготвил над 155 000 експерти, сполучливо осъществени в страната и чужбина. Днес в него се образоват над 8 000 бакалаври, магистри, докторанти от 52 страни по 27 бакалавърски, 29 магистърски и 16 докторски стратегии.

Зачитането на духовната традиция разрешава на университета да преоткрива верния път на развиване, което е заложено в неговия лозунг " С университетски обичаи в бъдещето "  . Мисията на най-старото икономическо висше учебно заведение е да бъде водеща просветителна и научна институция. С цел подкрепяне развиването на науката през 2015 година в Икономически университет – Варна е основан Научноизследователски институт за реализиране на изследователска работа в предпочитаните за университета научни посоки. Институтът сплотява активността на 6 научноизследователски центрове, чиито доходи от изследователска активност непрестанно нарастват.

Комерсиализацията на новите технологии, нововъведенията и резултатите от научните изследвания  е пресечната точка на дейностите на университета и  бизнес сътрудниците, която издига на ново ниво връзката " обучение – просвета – бизнес ". Днес Икономически университет – Варна се развива като предприемачески и обществено виновен университет с дейна изследователска активност, създаващ значима научна продукция с действителен принос за обществото.

Големият брой научни отчети – 250, и общият брой на участниците, учени, откриватели, преподаватели, докторанти, студенти, представители на бизнеса и разнообразни институции – 340, от които 28 задгранични, е доказателство за големия интерес към юбилейната научна конференция, както и за построената необятна изследователска партньорска мрежа надалеч отвън рамките на страната. Икономически университет – Варна има подписани контракти с 300 задгранични висши учебни заведения, член е на доста интернационалните асоциации и партньорски мрежи.

Пленарни отчети на конференцията ще изнесат: проф. доктор Евгени Станимиров – ректор на Икономически университет – Варна, " QUO VADIS, ОБРАЗОВАНИЕ? ", проф. доктор Даниела Бобева – Институт за стопански проучвания при Българска академия на науките, " КАКВО ПЕЧЕЛИМ И КАКВО ГУБИМ ОТ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО КЪМ ЕВРОЗОНАТА ", Пламен Русев – един от сполучливите алумни на ИУ – Варна, изпълнителен ръководител на Webit Foundation и член на борда на шефовете на Endeavor Bulgaria, " БЪЛГАРИЯ – ПЛОЩАДКА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ГЛОБАЛНИ ИНИЦИАТИВИ ".

Начало на конференцията – 9.30 ч. Желаещите да вземат участие в нея могат да последват посочения линк към Google meet https://meet.google.com/gna-ngis-nex, който ще бъде деен 10 минути преди началото. За по-лесно прилагане на връзката можете да копирате линка и да го поставите в браузера Google Chrome, след което да натиснете клавиша Enter.

Подробната стратегия на конференцията ще намерите в уеб страницата на ИУ – Варна: https://ue-varna.bg/bg/news/yubileyna-mezhdunarodna-nauchna-konferentsia/369?fbclid=IwAR2GQH4lCY_o0JE7KTWpEaBjKiPyg84dZqF06PWbDP-vMx788lQqy9Ke_9U
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР