Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

Форум Хоризонт Европа – образование, иновации, научни изследвания“ предстои във Варна

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Конференция, отдадена на новата рамкова стратегия " Хоризонт Европа “ 2021-2027г., ще се организира от 10:00 часа на 6.03.2020г. в зала " Аула “ на Икономическия университет. Организатор е Областният информативен център-Варна.

Форумът " Хоризонт Европа – обучение, нововъведения, научни проучвания “ има за цел да разпространява новите акценти в програмата и напредъка в програмирането на интервала 2021-2027г.

По време на конференцията комисар Мария Габриел ще показа рамката на новата стратегия на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения " Хоризонт Европа “. " Хоризонт 2020 “ (2014-2020г.) е най-голямата рамкова стратегия на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения. 7-годишният ѝ бюджет е на стойност съвсем 80 милиарда евро.  " Хоризонт Европа “ е продължението на " Хоризонт 2020 “. Варненският евродепутат Емил Радев ще приказва за правните провокации пред потреблението на изкуствения разсъдък.

Вицепремиерът Томислав Дончев ще изясни какви са упованията за идващия програмен интервал, който стартира през 2021г. и ще продължи до 2027г., кои ще бъдат новите оперативни стратегии и по какъв начин се договарят техните бюджети. Мартин Дановски ще презентира новата Агенция за проучвания и нововъведения. Очаква се държавното звено да подтиква внедряването на нововъведения и да бъде отговорно за законодателството в този бранш. Като преподавател в събитието ще се включи и зам.-министърът на образованието Карина Ангелиева. Своя опит ще споделят бенефициенти по стратегия " Хоризонт 2020 “.

Във форума ще вземат участие и специалисти от МОН, депутати, представители на централната и локалната власт, академичната общественост, неправителствени организации, студенти, представители на бизнеса.

Регистрацията за събитието е безвъзмездна и може да бъде направена ТУК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР