Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,

...
Бивши и настоящи студенти отИкономически университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти,
Коментари Харесай

ИУ-Варна ще стане първият университет в България с Център по медиация

 Бивши и сегашни студенти от
Икономически университет:виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Създаването на Център по медиация в Икономически университет – Варна беше разисквано през днешния ден на работна среща сред ректора проф. доктор Евгени Станимиров, ръководителя на катедра " Правни науки “ доцент доктор Андрияна Андреева, гл. ас. доктор Диана Димитрова и ръководителя на Камарата на посредниците в България Лиляна Савова. С този акт ИУ-Варна ще стане първият университет в България с Център по медиация.

Процесът по основаването на центъра включва огромно образование на студенти и чиновници от университета в умения за ефикасна връзка и ръководство на спорове, пускане на Masterclass, който ще обхване университетите на национално равнище, както и други начинания, свързани с навлизането на медиацията в просветителния развой във висшите учебни заведения.

Тези стъпки са естествено продължение на процеса за въвеждане на медиацията в образованието, включващо съществени и междинни учебни заведения, а в този момент и университети, за което работи Камарата на посредниците в България. Икономически университет – Варна е първият новаторски университет в страната, поел щафетата и отговорността за преместване на медиацията от учебно заведение в университета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР