Бивши и настоящи студенти отБургаски свободен университет:виж ощеНамерете бивши съученици,

Бивши и настоящи студенти отБургаски свободен университет:виж ощеНамерете бивши съученици, ...

Награждават най-изявените бургаски ученици.

Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:виж ощеНамерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.Кметът Димитър Николов ще награди най-изявените бургаски ученици за учебната 2017/2018 година на 5 декември, сряда, в зала "Атриум" на Бургаски свободен университет. Церемонията ще започне в 13.00 часа. Тогава ще бъдат наградени и победителите в интернет гласуването за "Ученик на година".

Тази година ще бъдат отличени 7 деца от 6 детски градини, 559 ученици с индивидуални награди, 30 отбора и формации от 37 училища и 1 извънучилищно звено. Постиженията им са в направленията "Математика и природни науки", "Хуманитарни науки", "Изкуства", "Спорт" и "Професионално образование". Ето и как са разпределени номинациите:

* "Математика и природни науки" - 115 индивидуални и 4 отборни награди;

* "Изкуства" - 167 индивидуални и 19 отборни награди;

 * "Хуманитарни науки" - 116 индивидуални и 2 отборни награди;

* "Спорт" - 159 индивидуални и 2 отборни награди;

* "Професионално образование" - 2 индивидуални и 3 отборни награди.

В сряда кметът Николов ще награди:

А) Деца и ученици, класирали се на І-во място на национални или на І-во място на международни олимпиади, състезания и конкурси, провели се на територията на Република България;

Б) Деца и ученици, класирали се на I-во, ІІ-ро или ІІІ-то място на международни олимпиади, състезания и конкурси, провели се извън територията на Република България.

Церемонията ще стартира в 13 часа на 5 декември с награждаване на деца и ученици в направления "Математика и природни науки", "Изкуства" и първенците по Общинска програма "Бургаски деца". Тъй като отличените са много, тя ще продължи в 16 часа с награждаване на деца и ученици в направления "Професионално образование", "Хуманитарни науки" и "Спорт".

Източник: burgas24.bg