Бивши и настоящи служители на телевизия Би Ай Ти протестираха

...
Бивши и настоящи служители на телевизия Би Ай Ти протестираха
Коментари Харесай

Работещи в Би Ай Ти протестираха заради неизплатени заплати

Бивши и сегашни чиновници на телевизия Би Ай Ти стачкуваха през днешния ден пред медията поради забавени и неизплатени заплати, научи OFFNews.
 За края на Би Ай Ти, или по какъв начин всичко приключи  Би Ай Ти с нов притежател  Нери Терзиева: В гнездото на Би Ай Ти кукувица снесе яйце  Сашо Диков пред OFFNews: В телевизия Би Ай Ти няма напън, никой не е ограничавал Кулезич
От месеци малкия екран на процедура не работи, само че продължава да съществува. След като беше купена от Мирослав Янев през февруари тази година, в медията бяха спрени всички излъчвания без новините и спорта. След това той изнесе цялата техника от студиото в София под предлог, че ще има напълно нов виртуален сет, само че ремонт по този начин и не стартира. От няколко месеца в ефира на малкия екран се излъчват единствено повторения - новинарски излъчвания и спорт към този момент няма. 

Още след продажбата и прекъсването на предаванията имаше терзания, че промяната на собствеността има за цел критичните и свободните полемики в ефира да спрат.

Проблемите със заплатите почнали съвсем незабавно след промяната на собствеността, те се получавали с забавяне от месец - два. Скоро по-късно се стигна до инспекция от Инспекцията по труда.

За последните 3 месеца обаче възнагражденията изобщо не са изплащани. Малко преди демонстрацията един от шефовете на медията -  Веселин Иванов заречен, че ще стартира " поетапно погашение ",  само че не дал съответен период.

Иванов стана част от управляениято на медията след продажбата. Преди това той беше основен редактор на уеб страницата " Правен свят ", който след смяната в собствеността промени и публицистичната си политика - медията спря да е сериозна към проблемите в правосъдната система. Иванов е бил медиен консултант на вицепремиера по правосъдните въпроси в държавното управление " Орешарски ".

Телевизия Би Ай Ти стартира да излъчва на 14 септември 2015 г. Проектът обаче съществува от по-рано и беше благосъстоятелност на братята Павел и Румен Вълневи, който имат бизнес с камиони в Съединени американски щати. През юли 2013 година медията беше основана като онлайн телевизия. Тя беше ориентирана към българската емигрантска общественост. Доскоро медията имаше студиа в София и в Чикаго. До окончателното затваряне на нюзрума в Съединени американски щати, което стана при започване на март, началник на екипа там беше звездата от CNN Ралица Василева. От 2015 година главен съветник на плана беше някогашният шеф на Ефир2 на Българска национална телевизия и прессекретар на президента Петър Стоянов Нери Терзиева.

Бързо след основаването си Би Ай Ти съумя да се наложи като сериозна, въпреки и дребна медия. Година и половина след основаването си, за президентските избори през 2016 година, тя направи предизборни студиа с претендентите на всички съществени партии. Въпреки това малкия екран не привличаше задоволително рекламодатели и се устояваше от братя Вълневи.

Те продадоха малкия екран при започване на тази година, а новият притежател Мирослав Янев твърдеше, че има упоритости да сътвори изжяло нова за българския пазар медия, която да е интерактивна. Това обаче по този начин и не стана. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР