Бивши барети от отряда на пенсионирания командос Николай Добрев –

...
Бивши барети от отряда на пенсионирания командос Николай Добрев –
Коментари Харесай

Сензационен обрат! Бивши барети стоят зад грандиозния обир на 50 млн. лева от дискотечните братя Илиеви в "Бистрица"?

Бивши барети от отряда на пенсионирания командос Николай Добрев – Бай Добри са обвинени като уредници и реализатори на грандиозния грабеж в къщата на дискотечните братя Илиеви в столичния квартал „ Бистрица ”, при който бяха отмъкнати рекордните близо 25 млн. евро в пари и полезности. Това е измежду главните версии, по които работят криминалистите, твърди столичен вестник. Грандиозната кражба бе осъществена в средата на юни година, когато незнайни и до през днешния ден проникнаха в къщата на притежателите на дискотеката палач „ Индиго” на ул. " Янчовска гора " в тузарския софийски квартал " Бистрица " и изнесоха оттова сакове с пари.

Ужилените братя Илиеви, които са съдържатели на десетки заведения и търговски пространства, заявиха в началото, че отмъкнатото е на стойност към 1,5 млн. лв..

Запознати с действителния размер на кражбата обаче са безапелационни, че от къщата в " Бистрица ", която работила като денонощен сейф, са изнесени 24,7 млн. евро.

Два месеца след най-големия грабеж за последните години у нас главната версия на криминалистите е, че зад обира стоят някогашни членове на Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ), командван в миналото от Бай Добри. Името на Николай Добрев нашумя през 2003-а, когато той и още трима души бяха задържани за несполучливия атентат против Алексей Петров.

Според оперативна информация обирът е осъществен от трима някогашни барети, които преди години са били на послушание на Бай Добри.

Самият Бай Добри обаче нямал отношение към обира, защото от дълго време не е в кондиция да прави сходни закононарушения. Според източник от " Криминална полиция " имало постъпила оперативна информация, че обирът на къщата на братята е осъществен от трима някогашни барети, които били водени от мъж, прочут като Иван Плешивия.

Същевременно ужилените братя Красимир и Димитър Илиеви организират лично следствие за обира, като са дали обещание награда от 500 000 лв. на този, който им разкрие създателите на грандиозната кражба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР