Бившето военно поделение в местността Акротирия край Несебър вече е

...
Бившето военно поделение в местността Акротирия край Несебър вече е
Коментари Харесай

Държавата придвижва продажбата на 31 дка с дюни край Несебър

Бившето военно отделение в местността Акротирия край Несебър към този момент е частна държавна благосъстоятелност и до края на годината евентуално ще бъде проведен търг за продажбата му. Това стана допустимо с решение, взето на съвещанието на Министерския съвет предходната сряда, оповестява “Дневник “.

Бившото артилерийско отделение в Несебър е било част от системата за брегова защита. Имотът съставлява незастроен терен от 31.3 дка, който се намира в едва застроената южна част на града. Парцелът е заобиколен от пясъчни и скалисти плажове, само че съвсем на цялата му територия обаче са ситуирани високи пясъчни дюни. Това би трябвало да попречи на застрояването му.

Останалите два морски парцела, които Министерството на защитата желае да продаде, са край Поморие и Черноморец.

Теренът край Поморие обгръща местността Кротирия западно от Стария град в Поморие. Имотът съставлява урбанизирана територия, върху която има изоставени казарми на терен от над 56 дка.

Теренът в Черноморец също е бивше военно отделение, ситуирано върху 173 дка. Близо половината от парцела се намира върху кръглия полуостров Червенка. Проблем за възможния покупател са археологически разкопки на късноантичната крепостна стена в североизточната и западна част на полуострова върху повърхност от близо 63 дка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР