Бившето танково поделение на Шумен тъне в разруха, предаде bTV.

...
Бившето танково поделение на Шумен тъне в разруха, предаде bTV.
Коментари Харесай

Разследват община Шумен за безстопанственост

Бившето танково отделение на Шумен тъне в съсипия, съобщи bTV. Местните хора недоволстват, че казармите са изоставени. Прокуратурата към този момент ревизира община Шумен за занемареност.
Причината е, че някогашният танков полк в града е общинска благосъстоятелност. От 8 години обаче постройките в него се разрушават и разграбват. Съоръжения в поделението са от 70-те години на предишния век. В една от тях има спортна зала и басейн за образование на танкови екипажи.

Сигнал за инспекцията е подаден от съдружие " Ние, жителите ", което е предложило да възвърне спортната зала и плувния басейн.

Поделението се охранява, само че това не стопира крадците. От общинското дружество за защита показват, че главно се краде дървен материал за огрев.

Въпреки че Общинският съвет в Шумен е дал позволение на локалния футболен клуб " Волов 1929 " да построи на мястото футболна академия, към този момент концепцията по този начин и не е била осъществена. От общината дават обещание да потърсят нов вложител. Те обаче не са съгласни с обвиняването в занемареност.

" Силно е да се каже занемареност, защото парцелът се охранява от нашето охранително дружество, само че не се правят никакви капиталови планове, защото няма смисъл да бъдат осъществявани, изясни заместник-кметът на Шумен инж. Боян Тодоров. Проверката на прокуратурата ще продължи три месеца. Засега бъдещето на някогашния танков полк в Шумен остава неразбираемо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР