Бившата №1 в света Каролина Плишкова, която е трета в

...
Бившата №1 в света Каролина Плишкова, която е трета в
Коментари Харесай

За разлика от много свои колежки, световната №3 чака с нетърпение US Open

Бившата №1 в света Каролина Плишкова, която е трета в ранглистата на WTA сега, показа, че чака с неспокойствие Откритото състезание на Съединени американски щати. Признанието на чехкинята е малко изненадващо, защото идва на фона на отказванията от присъединяване в Ню Йорк на не една и две нейни колежки от Топ 10. В последно време международната №1 Ашли Барти (Австралия), украинката Елина Свитолина (№5) и нидерландката Кики Бертенс (№7) оповестиха, че няма да играят на тазгодишния US Open в изискванията на пандемия от ковид, а доста други тенисистки се двоумят и към момента не са взели дефинитивно решение. Плишкова обаче не е измежду тях.

 Още една водеща тенисистка сподели " не " на US Open
" Най-лошият сюжет би бил да заминем и да ни върнат. Вече имахме такова прекарване ", показа 28-годишната чехкиня, която през март пътува за Съединени американски щати за присъединяване в Индиън Уелс, единствено с цел да разбере, че шампионатът се анулира. Що се отнася до строгите ограничения, свързани с провеждането на шампионати, Плишкова съобщи, че това не я тормози. " Вече съм решила, че ще вземам участие и това не би трябвало да е проблем ", сподели финалистката на US Open през 2016 година и даже загатна, че невъзможността да пътува с огромен екип от хора за Голямата ябълка може да се окаже и плюс. " Когато съм доста изтощена, нямам самообладание да затворя вратата и да остана сама в стаята ми за 24 часа ", показа тенисистката.

 Тенисистка от Топ 10 разгласи, че пропуща US Open
Плишкова даже ще пропусне шампионата Prague Open в родината й идната седмица, с цел да се концентрира върху подготовката си за US Open. " Имайки поради календара, към този момент започнахме да упражняваме на хард преди заминаването за Америка и шампионат на клей не се вписва в проекта ", изясни чехкинята.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР