Бившата №1 в света Каролин Вожняцки отпадна от силния турнир

...
Бившата №1 в света Каролин Вожняцки отпадна от силния турнир
Коментари Харесай

Вожняцки отпадна след гладиаторска битка с олимпийската шампионка

Бившата №1 в света Каролин Вожняцки отпадна от мощния шампионат в Ухан. Датчанката загуби с 6:7 (10), 5:7 от олимпийската шампионка от Рио 2016 Моника Пуиг (Пуерто Рико).

Само първият сет продължи 1 час и 20 минути, като Вожняцки поведе с 3:0, само че позволи съперничката й да обърне резултата до 4:3. Датчанката проби за 4:4, а по-късно пуерториканката завоюва подаването на съперничката си в 11-ия гейм и при 6:5 сервираше за сета. Пуиг имаше и сетбол, само че го пропусна и се стигна до тайбрек, който също бе гладиаторски. В него Пуиг поведе с 6:3, само че Вожняцки обърна резултата до 6:7, като в този момент тя имаше сетбол. Шампионката от Australian Open имаше още два сетбола, само че в последна сметка тайбрекът бе извоюван с 12:10 от Пуиг.

.@CaroWozniacki is stepping it up a notch at the start of the second set! #WuhanOpen pic.twitter.com/U5hdBa4GUX
— WTA (@WTA) September 26, 2018 Във втория сет Вожняцки поведе с 3:1, Пуиг обърна резултата до 4:3, а в 10-ия гейм (5:4) пропусна 3 мачбола. В 12-ия гейм Пуиг се пребори за още 4 мачбола и в последна сметка затвори дуела в два сета.

За 1/4-финалите се класира в това време и Доминика Цибулкова (Словакия), която отстрани с 6:3, 7:6 (3) поставената под №13 рускиня Дария Касаткина. Осминафиналите преодоляха още Арина Сабаленка (Беларус) и Анет Контавейт (Естония).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР