Бившата звезда в колоезденето Ланс Армстронг постави под въпрос начина,

...
Бившата звезда в колоезденето Ланс Армстронг постави под въпрос начина,
Коментари Харесай

Армстронг: Има нещо нередно в начина, по който излезе случаят "Фрум"

Бившата звезда в колоезденето Ланс Армстронг сложи под въпрос метода, по който е излязла информацията за позитивната проба на Крис Фрум. Американецът счита, че имиджът на британеца е мощно оскърбен.

Армстронг загуби седемте си трофеи от " Тур дьо Франс ", откакто призна, че е употребил допинг. Сега в своя подкаст разгласи, че си е мислел, че евентуално е последният човек, който би трябвало да дава мнение за случая с Фрум.

" Има нещо неправилно към метода, по който се разкри. Просто последователността от събитията не ми се коства правдоподобна. Но не се пробвам да осъждам дали е вярно или не ", сподели Армстронг.

Международния колоездачен съюз (UCI) разгласи, че първенецът от " Тур дьо Франс " и " Вуелтата " Фрум е дал позитивна проба за салбутамол след 18-ия стадий на Обиколката на Испания.

Според Армстронг е необичайно, че британецът се е впуснал във " Вуелтата ". " През лятото го споделих - за какво по дяволите би се насочил към Обиколката на Испания? Току-що си спечелил " Тур дьо Франс " за четвърти път, имаш прелестна брачна половинка и прелестно дете. Отиди да си почиваш на плажа... "

Американецът разгласи, че самичък направил опит, с цел да тества резултата на салбутамола, откакто схванал за случая на Фрум. Той взел инхалатора на годеницата си, употребен при астма, и излязъл да кара колело.

" Направих единствено три впръсквания, качих се на колелото. Не съм желал да изкача планина или да печеля стадий, нито някое съревнование, просто обикалях в близост. И за протокола - не усетих нищо с изключение на може би малко раздразнителност ", описа Армстронг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР