Бившата заместник-председателка на Европейския парламент- Ева Кайли, обвинена в корупция,

...
Бившата заместник-председателка на Европейския парламент- Ева Кайли, обвинена в корупция,
Коментари Харесай

Бившата заместник-председателка на Европейския парламент излиза под домашен арест

Бившата заместник-председателка на Европейския парламент- Ева Кайли, упрекната в корупция, излиза от ареста, макар че все още ѝ са повдигнати обвинявания , заяви " Ройтерс ". Агенцията се базира на федералните прокурори и адвокатската адвокатска фирма на Ева Кайли.

44-годишната гръцка социалистка и други лица са упрекнати в приемане на подкупи от Катар и Мароко в един от най-големите корупционни кавги, засегнали институциите на Европейския съюз.

Ева Кайли и страната от Персийския залив - Катар, отхвърлят да са направили каквото и да било нарушаване. Мароко се оплака от " правосъден тормоз " и медийни офанзиви.

Ева Кайли беше арестувана дружно с още трима души по време на полицейски обиски през декември, при които бяха открити 1,5 млн. евро в брой. Тя ще носи електронна гривна и няма да има право да напуща Белгия. Не е ясно по кое време тъкмо ще бъде освободена.

Другите трима също бяха освободени , дружно с белгийския евродепутат Марк Тарабела, който беше арестуван през февруари и пуснат с електронна гривна във вторник. Той също отхвърля да е направил нарушаване.

Предварителното задържане на някогашния заместник-председател на Европейския парламент наскоро беше удължено с два месеца от правосъдните управляващи.

На 25 февруари Кайли е подала тъжба в Съда на Европейския съюз против решението на Европейския парламент за снемане на имунитета ѝ, като твърди, че то е " нелегално ".

Ева Кайли беше задържана на 9 декември в Брюксел и от три месеца е в пандиза .

Тя е упрекната в корупция, пране на пари и участие в незаконна организация по дело, което е наречено " Катаргейт ".
 Ева Кайли остава в ареста за още два месеца
Ева Кайли остава в ареста за още два месеца

Тя има право да апелира решението

Скандалът " Катаргейт " излезе нескрито при започване на декември, откакто управляващите започнаха серия от обиски в Брюксел и в Италия, при които бяха иззети стотици хиляди евро.

Освен Кайли и нейния сътрудник Франческо Джорджи, обвинявания са повдигнати и на някогашния народен представител в Европейския парламент Пиер Антонио Панцери и на ръководителя на благотворителна група Николо Фига-Таламанка.

Белгийската разследваща работа , с цел да разкрие абсурда с подкупите, който в този момент раздруса Европейския парламент, заяви белгийското министерство на правораздаването, представено от " Ройтерс ".

Прокуратурата подозира, че гръцкият евродепутат Ева Кайли и трима други европейски чиновници в опит да повлияят на политиката на Европейския съюз, което се трансформира в един от най-големите кавги, разразявали се в миналото в 27-членния блок.

Припомняме, че на 2 януари т.г. по събаряне на имунитета на двама евродепутати по отношение на корупционния скандал, придобил известност като " Катаргейт " .

Той 2022 година, когато бе обявено за четирима арестувани при следствие по съмнения за корупция в Европейския парламент на депутати и чиновници, свързани с катарски ползи, а съгласно известия в медиите - и с Мароко. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР