Бившата южнокорейска президентка Пак Гън-хе бе осъдена на 24 години

...
Бившата южнокорейска президентка Пак Гън-хе бе осъдена на 24 години
Коментари Харесай

Осъдиха на 24 години затвор бивш президент на Южна Корея

Бившата южнокорейска президентка Пак Гън-хе бе наказана на 24 години затвор по делото за корист с власт, насила и корупция . Тя не участва на произнасянето на присъдата.

Пак Гън-хе намерено бойкотира правосъдния развой против себе си , потвърждавайки, че съдът не ѝ дава почтен развой. Властите разрешиха произнасянето на присъдата на някогашния президент да се излъчва онлайн по южнокорейската национална телевизия. Причината, която показаха, е огромният интерес към процеса.
 съд Южна Корея БГНЕС


Политическият скандал към Пак Гън-хе се разгоря през 2016 година, откакто Пак сервира обществено извиненията си за приключване на информация към близката й другарка Чой Сун-сил , която не е назначена на никакъв пост в апарата на президента , само че е имала достъп и е нанасяла корекции по десетки текстове на речи и изявления на президента преди те да бъдат произнесени.
 съд Южна Корея БГНЕС
По този метод Пак Гън-хе е предоставяла на Чой Сун-сил въздействие над стопанската система и политиката на страната , в това число и във връзка с борбите със Севера.

Чой Сун-сил се е намесвала още в кадровите назначения и в работата на администрацията на президента. Освен това близката другарка на Пак е употребила въздействието си, с цел да принуждава огромни корпорации да дават милиони като подаяние на обвързаните с нея фондации. Според редица изявления от интернационалните медии, става дума за средства, възлизащи на над 72 млн. $.
 съд Южна Корея БГНЕС

Откритията провокираха един от най-големите политически кавги в историята на Южна Корея и най-мащабните демонстрации от въстанието в Куанджу през 1980 година насам, които доведоха и до позорното събаряне на Пак Гън-хе от власт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР