Бившата външна министърка на Австрия Карин Кнайсъл и бившият канцлер

...
Бившата външна министърка на Австрия Карин Кнайсъл и бившият канцлер
Коментари Харесай

Бившата австрийска външна министърка е номинирана за съвета на директорите на Роснефт

Бившата външна министърка на Австрия Карин Кнайсъл и някогашният канцлер на Германия Герхард Шрьодер са номинирани за самостоятелни шефове в съвета на шефовете на съветската петролна компания "Роснефт ", оповестява ТАСС. Това излиза наяве от решение на държавното управление на Руската федерация.

През август 2018 година наличието на съветския президент Владимир Путин на венчавката на австрийската външна министърка (тогава) провокира отвращение измежду опозиционните партии в Австрия. По-късно тя се оправда, че изпратила поканата, само че не очаквала той да одобри поканата й да участва на нейната женитба.

В листата на претендентите като представители на Руската федерация са посочени настоящите членове на борда на на шефовете на компанията - вицепремиерът Александър Новак, помощникът на съветския президент Максим Орешкин и шефът на "Роснефт " Игор Сечин, който е заместник-председател на борда на компанията.

Като самостоятелни шефове са номинирани също изпълнителният шеф на компанията "Северен поток 2 " ( "Nord Stream 2 " AG) Матиас Варниг и ръководителят на управителния съвет на "Маркуард холдинг " (Marcuard Holding) Ханс-Йорг Рудлоф.

Съветът на шефовете на "Роснефт "

в миг се състои от 11 индивида. В него влизат професор НИУ ВШЭ Олег Вюгин, някогашният началник на английската BP plc (до май 2001 година - British Petroleum) Робърт Дадли, основният изпълнителен шеф на BP plc Бърнард Луни, Александър Новак, Максим Орешкин, Игор Сечин, представителите на Qatar Investment Authority Файзал Алсуваиди и Хамад Рашид ал-Моханади, Матиас Варниг, Ханс-Йорг Рудлоф, а също по този начин и Герхард Шрьодер, който е настоящия ръководител на съвета на шефовете на "Роснефт ".

"Роснефт “ (Роснефть) е енергийна компания с централен офис в съветската столица Москва. Основана е през 1993 година като държавна с активи на компанията "Роснефтегаз ", наследила Министерството на нефтената и газовата индустрия на Съветския съюз. Занимава се с рандеман и преправка на петрол и природен газ, създава нефтопродукти и нефтохимически артикули.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР