Бившата спринтьорка Алисън Филикс определи решението на Върховния съд на

...
Бившата спринтьорка Алисън Филикс определи решението на Върховния съд на
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка на САЩ осъди решението на Върховния съд за абортите

Бившата спринтьорка Алисън Филикс дефинира решението на Върховния съд на Съединени американски щати за абортите като шокиращо и стъпка обратно за дамите. Американката, която има 11 олимпийски медала, е от дълги години лицето и гласът на работещите майки в страната.

“Шокирана съм, че ни лишават правата. Трябва да вървим напред, а не обратно. Няма да се откажем от тази борба и би трябвало да бъдем подготвени на всичко”, показа тя в изявление за Ройтерс преди демонстративно съревнование в родния Лос Анджелис.

В края на юни Върховният съд в Съединени американски щати анулира решение по популярното дело “Роу против Уейд”, което преди повече от 50 години призна правото на дамите за аборт. Така всеки щат може самичък да постанова рестрикции или забрани.

“Не чаках тъкмо в днешни времена да се случи сходно нещо, само че ето до каква степен стигнахме”, сподели Алисън и добави, че ще употребява престижа си, с цел да пази правата на дамите.

“През годините толкоз доста хора са се борили с всички налични сили, с цел да бъде чут техният глас. Аз персонално желая щерка ми да пораства в свят, където има същинска равнопоставеност. Мисля обаче, че сме доста надалеч от сходно нещо”, добавя атлетката.

Филикс бе част от огромен скандал през 2019, когато разкри, че персоналният й спонсор “Найк” е прекратил контракта посред им, откакто е забременяла. По-късно тя сътвори своя лична компания за произвеждане на спортни обувки.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР