Бившата служителка на НОИ Александрина Георгиева остава в ареста. Същата

...
Бившата служителка на НОИ Александрина Георгиева остава в ареста. Същата
Коментари Харесай

Бившата служителка на НОИ Александрина Георгиева остава в ареста

Бившата служителка на Национален осигурителен институт Александрина Георгиева остава в ареста. Същата непрекъсната мярка за неотклонение беше наложена и на мъжа, с който живее на фамилни начала. Дъщерята и съучастничка на Александрина Георгиева, Николина Георгиева, ще бъде освободена против парична гаранция от 1000 лева Това реши Пловдивският областен съд.
Източване на Национален осигурителен институт: Как някогашна служителка е присвоила 3 млн. лв.? От НОИ-Пловдив поучават жителите да не дават пари на ръка
62-годишната Александрина Георгиева влезе в правосъдната зала с качулка. Адвокатът й изиска 1 час пролонгация, с цел да се запознае с материалите по делото.

Срещу Георгиева е повдигнато обвиняване за източване на 3 млн. лева от Национален осигурителен институт и нелегално заграбване на други 130 000 лева от общо 28 пострадали.
Бивша служителка на Национален осигурителен институт източила 3 млн. лв. по скица за пенсиониране Конфискувани са 11 подправени печата на предприятия, прекратили активността си
Преди делото наблюдаващият прокурор Димитър Пехливанов посочи, че най-вероятно по схемата на Георгиева непозволено са получавали пенсии най-малко 116 лица.

Други 28 са завлечени със суми от 3000 до 16 000 лева с уверението, че по този начин заплащат за недостигащия им трудов стаж. Част от документите на " пострадалите " обаче са с погрешни данни за придобиване на по-висока категория.

Снимка: Емил Кацаров

Адвокатът на обвинената Йордан Давчев е безапелационен, че единствено двама от 28-те пострадали клиенти на Александрина Георгиева имат документи, с които могат да потвърдят, че са дали пари за закупуване на трудов стаж.
Измама с пенсии: Десетки изчезнали досиета под управлението на някогашна служителка на Национален осигурителен институт Александрина Георгиева и част от фамилията и бяха арестувани в съмнение за източване на над 3 млн. лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР